Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Vremea renunţării şi alte povestiri

Marian Truţă
Editura Tritonic

Dacă vă plac povestirile SF care vă invită să vă imaginaţi o lume diferită, pornind de la un eveniment care s-a încheiat în alt mod, povestiri care vă aduc în atenţie idei variate şi le abordează din diverse unghiuri, povestiri care au şi elemente din anumite mitologii, atunci o să vă placă volumul „Vremea renunţării şi alte povestiri” de Marian Truţă.

Vremea renunţării şi alte povestiri

Vremea nebuniei este prima povestire inclusă în volum. De îndată ce veţi începe lectura veţi vedea că vă aflaţi într-un Bucureşti diferit de cel pe care îl ştiţi. Pe măsură ce pătrundeţi mai adânc în lectură, descoperiţi că oamenii în vârstă au arme şi echipamente militare, că ordinea socială şi regulile sunt schimbate, amintind cumva de perioada feudală. Foarte interesante sunt mentalităţile oamenilor şi, fără a intra în detalii şi a vă răpi plăcerea lecturii, vă spun că o să găsiţi idei şi valori specifice unei anumite epoci.

Vremea aşteptării continuă volumul şi odată cu această povestire ajungem pe o altă planetă. Povestirea include şi nişte vise ale eroului principal, astfel că acţiunea este dublată de metaforă, iar cheia interpretării poate varia în funcţie de modul în care fiecare cititor receptează povestirea şi înţelege textul.

Vremea renunţării încheie volumul şi este cea mai întinsă povestire inclusă în carte. Cu toate acestea, acţiunea nu trenează. Pentru a vă oferi o mică idee asupra subiectului, o să vă spun că autorul ne invită să pătrundem într-o lume în care cel de-al Doilea Război Mondial a avut alt final (atenţie şi la coperta volumului). În această povestire veţi regăsi şi cele mai multe elemente care amintesc de anumite mitologii, dar şi multe subiecte puse pe tapet.

„Vremea renunţării şi alte povestiri” se constituie aşadar într-o lectură interesantă, un prilej de descoperire a lui Marian Truţă pentru cei care nu au mai citit nicio scriere a autorului, sau o oportunitate de reîntâlnire pentru cei familiarizaţi cu opera scriitorului.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *