free download 78 travel guides written by experts

Volkswagen Caddy este cel mai bun autovehicul comercial al anului 2008

În urma celui mai cuprinzător proces de votare la nivel european, modelul Caddy produs de Volkswagen Autovehicule Comerciale a fost declarat, pentru a cincea oară consecutiv, cel mai bun autovehicul comercial al anului in clasa autovehiculelor

O nouă victorie pentru Caddy: în cadrul procesului de votare a „Celor mai bune autovehicule comerciale 2008“, 71,5% dintre cititori au optat, în clasa autovehiculelor destinate transportului, pentru îndrăgitul furgon produs de Volkswagen Autovehicule Comerciale. Caddy a obţinut, astfel, cel mai bun rezultat individual dintre toate seriile de autovehicule propuse, ceea ce subliniază, încă o dată, aprecierea deosebită de care se bucură acest model.

După câştigarea premiului „KEP-Transporter des Jahres“ (pentru cel mai bun autovehicul de transport al anului, in domeniul curieratului rapid) în aprilie 2008, aceasta este cea de a doua distincţie în domeniul autovehiculelor comerciale obţinută de Caddy în acest an. Cititorii celor trei reviste de specialitate ale editurii ETM din Stuttgart, „Lastauto Omnibus“, „Fernfahrer“ si „Transaktuell“, votează o dată pe an autovehiculul comercial al anului. Aproximativ 8.500 de cititori au avut de ales, în acest sens, dintr-un catalog cuprinzând 162 de modele de autovehicule.

Caddy este comercializat în versiunea actuală din anul 2004. De la începerea producţiei au fost vândute, la nivel mondial, peste 560.000 de autovehicule din această serie. În primele cinci luni ale anului 2008, vânzările din întreaga lume au crescut cu 16,9%, atingând 63.400 de unităţi. În Germania au fost livrate, din ianuarie până în mai, 16.170 de autovehicule Caddy (+28,5%). Cu o cotă de piaţă de 37,1%, Caddy este, în acest moment, lider incontestabil în Germania pe segmentul autovehiculelor comerciale uşoare de oraş.

Caddy oferă un spaţiu de încărcare cu lungimea de cca. 3,2 m, accesibil din spate fie printr-un hayon de mari dimensiuni, fie prin două uşi cu deschidere largă. Uşa culisantă din partea dreaptă oferită ca dotare de serie permite şi încărcarea din lateral a autovehiculului. Opţional, Caddy poate fi livrat si cu o a doua uşă culisantă.

Modelul este disponibil în şase variante de motorizare: două motoare cu consum de benzină de 1,4 l şi putere de 59 KW / 80 CP, respectiv 1,6 l şi 75 KW / 102 CP; patru motoare Diesel (SDI de 51 KW – numai pentru varianta Furgon), 1.9 TDI cu puterea de 55 KW / 75 CP (dedicat variantei Kombi) sau puterea de 77 KW / 105 CP şi puternicul 2.0 l TDI de 103 KW / 140 CP.

In Romania, in primele 6 luni ale acestui an au fost livrate 654 unitati Caddy – 346 Caddy Furgon, 207 Caddy Kombi si 101 unitati pentru modelul Life.

Bucuresti, 12.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *