free download 78 travel guides written by experts

Viziunea anului 2020 – sau cum vad elevii viitorul educatiei

Unde vor învăţa elevii anului 2020? Cum vor arăta computerele şi lecţiile viitorului? Cum vor gândi elevii pentru care computerul va fi o prelungire firească a minţii?

S-a lansat oficial cea de-a şasea ediţie a Concursului Naţional de Soft Educaţional Cupa SIVECO 2008, concurs dedicat atât elevilor inovativi cu aptitudini, înclinaţii şi interes pentru crearea aplicaţiilor informatice cu caracter educaţional, cât şi profesorilor pasionaţi de modernizarea mijloacelor de învăţământ.
Organizată de SIVECO Romania, sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi în parteneriat cu revista PC Magazine şi TVR, competiţia Cupa SIVECO îşi propune stimularea, recompensarea, dar şi punerea în valoare a potenţialului creativ al tinerilor din învăţământul preuniversitar.

Tema concursului “Viziunea anului 2020” este extrem de ofertantă, propunându-le tinerilor dezvoltatori de software educaţional să îşi imagineze viitorul apropiat. Organizatorii îi încurajează pe elevi să depăşească barierele tradiţionale şi să propună teme originale şi inovatoare, prin care “neimaginatul” să se transforme în idee şi apoi în produs prin creativitatea şi puterea de anticipaţie a participanţilor.

“Este evident că rata schimbărilor va creşte într-un ritm accelerat, iar softul educaţional va trebui să ţină pasul cu tehnologia dar şi cu evoluţia creierului uman. De aceea actuala ediţie a Cupei SIVECO cere „părinţilor softului educaţional”, adică tinerilor competitori, să imagineze viitorul unui domeniu pe care l-au definit dar pe care încă din acest moment l-au „pierdut” în acceleraţia greu de prezis a anilor ce vor veni”, a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Manager în cadrul SIVECO Romania.

Ca şi la ediţiile precedente, Cupa SIVECO se adresează echipelor mixte, formate din maxim trei elevi, din clasele V-XII, un coordonator care asigură conducerea proiectului din punct de vedere al conţinutului ştiinţific şi un îndrumător tehnic care realizează coordonarea din punct de vedere al tehnologiilor informatice utilizate.

“Elevii de azi au participat activ la transformarea laboratorului de informatică în sală de clasă, redefinind informatica în suport de învăţare iar computerul în instrument al instruirii. Ne-am propus să îi implicăm tot mai mult în dezvoltarea propriei cunoaşterii dar şi în procesul de creare a mijloacelor educaţionale destinate viitoarelor generaţii”, a declarat Radu Jugureanu.

Începând cu 11 februarie 2008 se desfăşoară etapa online a concursului. În această perioadă concurenţii pot trimite la adresa cupa.siveco@siveco.ro  module din lucrările propuse şi vor putea beneficia de suportul ştiinţific, didactic şi pedagogic al comisiei de jurizare. În etapa finală se vor califica minim 15 echipe cu o singură lucrare şi se va evalua ultima versiune a lucrării trimisă până la data de 25 mai 2008. Echipele calificate se vor întâlni pentru etapa finală în iunie 2008.

Marele premiu constă, ca în fiecare an, în participarea echipei câştigătoare la un târg internaţional de soft educaţional.

Regulamentul Concursului Cupa SIVECO 2008 este disponibil la aceasta adresa.

Bucuresti, 6.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *