Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Vinul rosu ca adjuvant

Producătorul Cramele Recaş recomandă vinul roşu ca remediu împotriva unor tumori şi forme uşoare de cancer. Ultimele cercetări relevă faptul că vinul roşu reprezintă o sursă bogată de fitochimicale, substanţe chimice regăsite în plante. Compuşii chimici polifenoli care se regăsesc în vinul roşu, sunt recunoscuţi ca având proprietăţi antioxidante şi anticancerigene.

Studiile de specialitate au dovedit că aceste substanţe chimice au propietăţi antioxidante foarte importante şi permit lupta împotriva formării radicalilor liberi în exces în organism (substanţe care favorizează îmbătrânirea celulelor). Prin acest mecanism, polifenolii protejează împotriva a numeroase boli inclusiv leucemia  şi faza incipientă a cancerului de sân, de piele sau prostată.

Rezultatele ştiinţifice au dovedit că polifenolii au calităţi care ajută la prevenirea bolilor cardio – vasculare, prin lupta împotriva oxidării colesterolului, proces care stă la baza obstrucţiei arterelor. De asemenea, previne diverse forme de cancer şi a osteoporozei.

Cele mai recente studii au demonstrat că aceste substanţe active care se regăsesc în vinul roşu sunt eficiente în primele trei stadii de dezvoltare a cancerului.

În procesul de fabricare a vinului, alcoolul produs în procesul de fermentaţie dizolvă polifenolii conţinuţi în coaja şi sâmburii de struguri. Vinul roşu conţine mai mulţi polifenoli decât vinul alb deoarece în procesul de fabricaţie al vinului alb, coaja strugurilor este îndepărtată. Vinul roşu conţine cantităţi ridicate de polifenoli la fel ca şi strugurii, alunele, murele precum şi alte plante.

„În urma studiilor efectuate s-a dovedit ştiinţific că vinul roşu poate fi folosit preventiv în cantităţi reduse în stadiile de debut ale anumitor tumori şi forme uşoare de cancer. Totuşi consumul în cantităţi mari poate dăuna sănătăţii. Gama „Te Iubesc Mult” conţine două variante de vinuri – roşu şi roze care se mulează perfect pe recomandarea specialiştilor. Vânzările acestei game au înregistrat o evoluţie ascendentă, fiind una dintre cele mai căutate de pe piaţa românească. ” au declarat reprezentanţii Cramele Recaş.

În gamele produse de Cramele Recaş se regăsesc sortimentele de vinuri Pinot Noir, Merlot, Feteasca Neagra şi Cabernet Sauvignon, cel mai căutat vin fiind Cabernet Souvignon.

Consumul excesiv de substanţe care conţin polifenoli nu este recomandat totuşi deoarece se poate diminua absorbţia de fier din organism.

Bucuresti, 28.07.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *