Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Vino să joci Kendama și să câștigi premii la București Mall

Sâmbătă, 8 aprilie, București Mall și Diverta invită pasionații de kendama să își arate dexteritatea și imaginația într-o competiție în fața lui OASE, cel mai bun jucător din țară, și C.R.B.L. Concursul este organizat în parteneriat cu Giftology, furnizor ”Play Kendama” și va avea loc în incinta mall-ului, la fântână. Înscrierea este gratuită și se face direct, la fața locului, în intervalul 12:00 – 13:00. Concursul propriu-zis se desfășoară între 13:00 și 18:00, după care urmează festivitatea de premiere.

Participanții vor avea ocazia să afle cele mai tari trucuri ale momentului direct de la Oase, primul și cel mai bun jucător de kendama din România și în top 20 la nivel mondial. Tot Oase va desemna și câștigătorii concursului. Nu există limită de vârstă și se pot înscrie la categoria ”începători” și avansați”. Clipul cu trick-uri necesare participării la concurs sunt disponibile pe rețelele de socializare ale organizatorilor.


Cei care vor demonstra că pot face cele mai tari trick-uri vor câștiga unele dintre cele mai noi modele de Kendama (spre exemplu, Special-Bamboo sau Stripes) și alte accesorii ce nu trebuie să lipsească din colecția kendamiștilor. Pe lângă concurs, împreună cu unul din artiștii momentului, C.R.B.L., organizatorii au mai pregătit mini-concursuri pentru toți participanții, precum și demo-uri de îndemânare.

Sâmbătă, 8 aprilie, sunt așteptați la evenimentul de la București Mall atât jucătorii împătimiți, cât și persoanele curioase să afle care este fascinația acestui joc de dexteritate care a cucerit România.

Kendama este la bază o jucărie din lemn de origine japoneză, dar care, în ultimii ani, se bucură de o popularitate extraordinară atât în rândul copiilor, cât și în cel al adulților. Și în România kendama a cucerit tinerii, devenind un adevărat fenomen.

Kendama este formată din două părți principale: Ken (sabie) și Tama (bila) legate de un fir numit ito. Corpul principal, ken-ul, are la un capăt un vârf numit kensaki, iar, în partea opusă, o cupă numită Chuzura. Traversa de pe ken, numita Sorado, are 2 cupe. Cupa mare se numește Ozara, iar cupa mică se numește Kozara.

Deși poate părea simplu la prima vedere, jocul cu kendama numără între 300 și 50.000 de tehnici diferite și posibilități nelimitate de trick-uri, în funcție de îndemânarea și imaginația celui care o mânuiește. Jocul constă în mânuirea bilei spre a fi prinsă pe spike sau pe una dintre cele 3 cupe, dar, stilul modern de kendama a început să împrumute tot mai multe elemente și principii din jonglerie, yo-yo sau chiar din anumite dansuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *