Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Burnout. Strategii pentru prevenirea epuizării profesionale

Jörg Fengler
Editura Trei

„Burnout” – un cuvânt auzit des. O afecțiune despre care mulți cred că nu există. Dar o problemă care îi afectează pe mulți. Da, se poate ajunge la spital din cauza burnout-ului.

Jörg Fengler se ocupă de tema epuizării profesionale de 25 de ani. Cartea „Burnout. Strategii pentru prevenirea epuizării profesionale” este o lectură obligatorie pentru tineri (și nu numai). Ea oferă o definiţie (de fapt o sinteză a definiţiilor existente) ale epuizării profesionale dar, mai important, modalităţi de a preveni burnout-ul.

burnout jorg fengler

Da, există soluții pentru a identifica problema din timp. Pentru aceasta trebuie cunoscuţi factorii interni şi externi şi modalităţile de a gestiona situaţiile care pot duce la burnout.

„Am prezentat aici 25 de măsuri pe care orice om le poate practica în aproape orice loc, fără costuri şi cu foarte puţin efort, pentru a preîntâmpina riscul de a dezvolta o epuizare profesională.” (p. 9)

Cartea se citeşte uşor, iar informaţiile teoretice sunt însoţite de exemple sau de chestionare menite a ajuta fiecare cititor în parte să identifice cât de epuizat (sau aproape de epuizarea profesională) este. Există exerciţii care se pot face rapid, uşor, pentru a gestiona diferitele situaţii de burnout. Şi, mai ales, o sumedenie de informaţii şi tehnici care, înţelese şi folosite zilnic, pot preveni această afecţiune deloc de ignorat. O carte pentru toţi cei care simt că au prea mult de făcut, că nu mai pot face faţă, pentru toţi cei care şi-au pierdut entuziasmul, dar şi pentru cei aflaţi la început de drum, astfel încât să înveţe, din timp, ce să (nu) facă pentru a preveni burnout-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *