free download 78 travel guides written by experts

Varianta islandeza a lui Stieg Larsson a venit la Bucuresti!

CENUSA SI PULBERE

Autor: Yrsa Sigurdardottir
Traducere de Isabella Prodan
Pagini: 528
Pret : 45.00 RON
Colectia "Fiction Connection"
Editura TREI

"Replica islandeza la cartile lui Stieg Larsson." (Daily Telegraph)

O Islanda rece si aspra, in care pericolul eruptiilor vulcanice ameninta permanent, oamenii s-au obisnuit sa accepte capriciile naturii, iar casele adormite sub lava pietrificata pastreaza dovezile unor crime atroce.

S-a intamplat cu adevarat in 1973, in Insulele Westmann: o eruptie vulcanica a ingropat sub lava cea mai mare parte a unei asezari omenesti.

2007: Acum, locul este supranumit "Pompeiul Nordului" si reprezinta un punct de atractie pentru turisti. O echipa de arheologi sapa pentru a scoate la lumina casele acoperite de cenusa si descopera intr-o pivnita trei cadavre. Markus Magnusson, care era doar un adolescent atunci cand vulcanul a erupt, este acuzat de crima. Incercand sa-l apere, avocata Thora Gudmundsdottir constata ca locuitorii insulei sunt ciudat de rezervati in a-i oferi sprijinul. Cazul se complica atunci cand apare o noua victima, iubita din adolescenta a lui Markús…

"Cartea Yrsei Sigurdardottir poate rivaliza cu cele mai bune romane politiste din intreaga lume." (Times Literary Supplement)

"O poveste care te tine captiv… Sigurdardóttir descrie insula invadata de lava fierbinte la fel de plastic cum a descris iernile umede si intunecate ale Islandei din celelalte romane ale sale." (The Times)

Initial, Yrsa Sigurdardottir a profesat ingineria la Reykjavik. Destinul ei a luat o turnura diferita in momentul in care a inceput sa scrie carti pentru copii, care s-au bucurat de succes de public si au fost recompensate cu premii importante. A urmat insa un nou pas: literatura politista. Seria al carei personaj principal este avocata Thora Gudmundsdottir a facut-o celebra pe Yrsa in lumea intreaga. Este publicata in zeci de tari si face parte din plutonul numarul 1 al autorilor scandinavi care au transformat in ultimii ani literatura politista nordica intr-un trend, un brand, o putere.

Cea mai populara scriitoare din Islanda, Yrsa Sigurdardottir, vine la Bucuresti.

Fa cunostinta cu ea miercuri 2 martie, la ora 17.30, la Libraria Sadoveanu!

Literatura politista nordica va fi pusa sub lupa de urmatorii "detectivi" cu fler literar: Maria Andries, George Arion, Christian Ciocan, Simona Kessler, Theodor Paleologu si Magdalena Marculescu.

Sef de investigatii: Dan C. Mihailescu

Bucuresti, 01.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *