Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

USAID si CHF INTERNATIONAL ROMANIA au distribuit ajutoare

de peste 8.000 dolari in Ostrov, Tulcea

CHF Internaţional Romania a distribuit săptămâna trecută, pe 24 mai, ajutoare de urgenţă în valoare de peste 8.000 dolari, familiilor afectate de inundaţii din Ostrov, judeţul Tulcea. CHF coordonează programul Romanian Flood Recovery (RFR), finanţat de Guvernul Statelor Unite, program prin intermediul căruia s-a acordat deja asistenţă pentru sute de familii şi peste 80 de comunităţi din România ce au fost direct afectate de inundaţiile devastatoare din 2005.      

În urma câtorva cercetări de teren efectuate de către CHF pentru a putea determina care comunitate poate fi ajutată în modul cel mai eficient, localitatea Ostrov a fost aleasă pentru a primi asistenţa de urgenţă. CHF a procurat următoarele produse de la Metro Cash & Carry din Galaţi, conform solicitării primarului din Ostrov, solicitare verificată şi de către reprezentanţii CHF: cartofi – 5 tone; ceapă – 500 kg; ţelină – 250 kg; morcovi – 250 kg; conserve carne de porc – 1000 bucăţi; conserve fasole cu cârnăciori – 500 bucăţi; conserve mazăre – 500 bucăţi; conserve fasole – 500 bucăţi; pastă de tomate – 500 borcane; detergent – 500 pachete; săpun – 500 bucăţi.
                
Produsele au fost distribuite în mod corect celor 138 de familii (423 beneficiari) ale căror locuinţe au fost distruse de inundaţii (mai mult de o treime din sat este încă sub apă), de către membrii CHF şi voluntari din partea Primăriei Ostrov. Produsele au fost ţinute şi împărţite din Casa de Cultură locală, care momentan serveşte drept spaţiu de depozitare.   

Contribuţia financiară a CHF pentru această acţiune a fost de peste 8.000 dolari.

Programul RFR este finanţat de către Guvernul Statelor Unite, prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi a fost înfiinţat cu scopul de a acorda asistenţă rapidă şi cu impact economic pozitiv pe termen lung, în zonele afectate de inundaţii. Programul permite celor afectaţi de aceste calamităţi să ia parte la procesul de reconstrucţie, precum şi să înveţe cum să atenueze efectele unor viitoare inundaţii.   
CHF International România este reprezentanţa naţională a CHF International, organizaţie americană privată, non-profit, de dezvoltare internaţională, având proiecte în 35 de ţări din întreaga lume. Din 1994, CHF International România a implementat programe orientate spre dezvoltarea economică a comunităţilor, printr-un model unic de combinare a accesului la credite cu asistenţa directă pentru microîntreprinderi şi IMM, colaborarea cu peste 45 de asociaţii de afaceri şi asociaţii de proprietari, realizarea de parteneriate public-private şi reformă legislativă.

Bucuresti, 30.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *