metalshow

UPC si GraffitiPR redeschid gradina zoologica virtuala Digital Zoo

UPC România, Animal Planet şi Grădina Zoologică Bucureşti relansează platforma educaţională on-line Digital Zoo, versiunea digitală a Zoo Bucureşti.

Digital Zoo este un proiect unicat şi inovator în România, susţinut de UPC şi dezvoltat de GraffitiPR, ce îşi propune crearea unei resurse educaţionale şi informative adresate copiior şi părinţilor cu date despre viaţa sălbatică şi curiozităţi despre specii. În acelaşi timp, Digital Zoo este un instrument de divertisment alternativ pentru copii, prin care le este stimulată imaginaţia odată cu dezvoltarea interesului pentru tehnologie.

UPC, unul dintre cei mai mari operatori de telecom din România continuă investiţia în proiectul de responsabilitate socială Digital Zoo. Lansat în septembrie 2009, acesta s-a bucurat de un real succes, înregistrând 127.000 de vizite, peste 1.000.000 de pagini vizualizate şi un total de aproximativ 68.000 de vizitatori unici pe pagina de web a proiectului: //digitalzoo.kappa.ro în numai 3 luni.

Versiunea digitala a Zoo Bucureşti este primul website despre viaţa animalelor din România şi îşi propune crearea unui nou spaţiu de comunicare pentru Grădina Zoologică Bucureşti live, zi de zi, online, după modelul marilor grădini zoologice din lume. Vizitatorii website-ului //digitalzoo.kappa.ro pot vedea imagini live, la orice oră din zi şi din noapte, printr-un singul click pe pagina dedicată animalelor VIP.

Anul acesta Digital Zoo aduce în prim plan un concurs online inedit de scenarii adresat copiilor cu vârste între 7 şi 14 ani şi inspirat din viaţa animalelor. Copiii sunt invitaţi să viziteze secţiunea de concurs a proiectului. Aici vor avea posibilitatea de a vizualiza şi selecta dintre cele 20 de secvenţe filmate disponibile pe site, imaginându-şi un scenariu despre un moment din viaţa animalelor.

Concursul se va desfăşura în perioada 22 iulie – 31 august 2010, iar rezultatele vor fi anunţate pe data de 10 septembrie. Câştigătorul locului I îşi va vedea scenariul montat într-un scurt film afişat pe site şi va primi un laptop, în timp ce deţinătorul locului II va primi o tastatură wireless si un memory stick de 16 GB. Premiile puse în joc sunt oferite de UPC.

Digital ZOO face parte din componenta educaţională a platformei de responsabilitate socială a UPC în România, care include programele educaţionale de televiziune: Da Vinci Learning şi JimJam (dedicat copiilor), dar şi proiectele Internet Safety şi Magic Desktop.

Bucuresti, 22.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *