free download 78 travel guides written by experts

Uniunea Europeana finanteaza proiecte tip GRID pentru

sprijinirea retelelor de informatizare din Romania

Chiar in conditiile crizei economice, sprijinirea retelelor de informatizare din Romania dovedeste actiuni inedite pentru Guvern. Sub coordonarea ministerelor de resort, institutiile implicate in aceste domenii pot accesa fonduri europene precum Fondul European de Dezvoltare Regionala, care sa le permita sa-si actualizeze baza materiala necesara crearii acestor retele de informatizare.

Un exemplu de succes de atragere a fondurilor europene – in speta – prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii economice”, Axa CDI, Operatiunea O223, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii – INCDMTM Bucuresti – a reusit sa se califice in 2009 cu succes pentru obtinerea de resurse financiare din partea UE pentru a realiza un centru de resurse de tip “Grid”.

Proiectul GRID – BENCHMARK, elaborat de INCDMTM, sub coordonarea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica,  are ca obiectiv crearea unui centru de resurse GRID  pentru analiza, evaluare, prelucrare date si cresterea competitivitatii organizatiilor din Romania pentru atingerea inaltei performante, cu scopul de a oferi un acces convenabil diverselor categorii de utilizatori la resurse de calcul de mare capacitate, precum si la aplicatiile software specifice acestui domeniu.

Cercetarile in cadrul proiectului vor avea in vedere in principal utilizarea infrastructurii informatice nationale, crearea si dezvoltarea  accesului la internet, la site-urile centrelor GRID a organizatiilor economice, realizarea de baze de date, elaborarea de indicatori de evaluare, analize, software de  prelucrari de rezultate pregatind ierarhizarea organizatiilor in functie de performante. 

In baza de date vor intra circa 4000 de organizatii unitati de Cercetare-Dezvoltare-Inovare si IMM-uri care se preconizeaza a avea acces rapid la  Internet.

GRID-BENCHMARK va avea acces la resurse (atat din nodul propriu, dar mai ales la resursele din Grid) prin inregistrare la nivelul organizatiei virtuale, INCAS-GRIDMOSI. 

“Proiectul GRID-BENCHMARKING este o oportunitate autentica de dezvoltare si esentiala de atragere de fonduri pentru cercetare. Astfel, dupa cum spune si sloganul Programului, <<investim in viitor>>, acest lucru este sustinut si de d-na dr. ing. Diana Badea, directorul de proiect.

Proiectul GRID-BENCHMARJKING a fost demarat la 11mai 2009 si se va finaliza la 10 mai 2011.

Bucuresti, 25.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *