free download 78 travel guides written by experts

Grupul BGS – partener in actiunile de cautare a copiilor disparuti

Cu ocazia Zilei Internationale a Copiilor Disparuti, grupul BGS anunta ca va continua activitatea voluntara de cautare si gasire a persoanelor disparute, in special a copiilor, alaturi de autoritati sau la cererea familiilor acestora.

Fidelă misiunii de a salva vieţile celor aflaţi în dificultate, Asociaţia non-profit „BGS pentru Dezastre şi Calamităţi”, cu sprijinul  salvatorilor din cadrul companiilor BGS DIVIZIA DE SECURITATE şi AMBULANŢA BGS MEDICAL UNIT, a participat începând cu anul 2004 la numeroase acţiuni de căutare a unor copii dispăruţi, aceasta fiind una dintre cele patru mari direcţii – alături de inundaţii, deszăpeziri, donaţii pentru persoane din zone defavorizate – spre care şi-a concentrat eforturile umanitare.

Astfel, din cele aproximativ 20 de cazuri din ultimii 5 ani, cele mai mediatizate au fost următoarele:
2004: Cãutarea copilului Vlad Tudor, dispãrut de lângã mama sa în apropierea Mãnãstirii Cocoº ºi gãsit fãrã suflare în Pãdurea Babadag.
August 2005: BGS a mobilizat echipele de salvatori pentru gãsirea micuþei Andreea Dodan, dispãrutã din satul Plopeni, Constanþa.
Mai 2006: Salvatorii BGS au participat la cãutarea copilului Radu, dispãrut din satul Chiliile, Buzãu. A fost gãsit ºi stabilizat cu ajutorul Ambulanþei BGS.
Septembrie 2006: Căutarea micuţului Marian Iordache, de 2 ani, dispărut din curtea casei bunicilor, situată în comuna Hăneşti, Botoşani.
Noiembrie 2006: Căutarea micuţei Roxana Iakab, dispărută din comuna Hoghiz, Braşov.

Ianuarie 2008: Căutarea unei fetiţe de 12 ani (Mariana), în Chitila (Ilfov).
Mai 2008: Căutarea copilului Ali Sezer, de 3 ani, din jud. Constanţa.
Octombrie 2008: Căutarea unei fetiţe de 4 ani din Giurgeni, jud. Neamţ, găsită în urma acţiunii.

În toate aceste cazuri, salvatorii au fost mobilizaţi în urma apelurilor disperate ale membrilor familiilor celor dispăruţi, primite la dispeceratul companiei BGS DIVIZIA DE SECURITATE.

De asemenea, compania BGS DIVIZIA DE SECURITATE s-a implicat în prevenirea acestui fenomen, participând în 25 mai 2008, la campania publica „Copilul tău este în siguranţă?”.

Pe lângă aceste cazuri, în care copiii au fost declaraţi dispăruţi la Poliţie, în activităţile curente de pază a unor zone de agrement din capitală, agenţii BGS s-au confruntat in Bucuresti şi cu situaţii de găsire a unor copii rătăciţi, 12 în ultimul an, care nu-şi găseau părinţii sau supraveghetorii. Toate aceste cazuri au fost rezolvate cu succes, iar compania BGS se alătură mesajelor transmise cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor Dispăruţi, făcând apel la o mai atentă implicare socială pentru conştientizarea riscurilor provocate de lipsa de supraveghere a copiilor.

Bucuresti, 25.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *