free download 78 travel guides written by experts

Union Investment obtine de la Sonae Sierra si Fonciere Euris/Rallye

majoritatea acţiunilor centrului comercial Alexa

o    Alexa este amplasat în centrul Berlinului, Germania
o    Sonae Sierra va continua să administreze centrul şi să asigure fluxul de numerar pe termen lung pentru UniImmo: Germania

Union Investment a finalizat înţelegerea cu Sonae Sierra şi Foncière Euris/Rallye pentru a deveni acţionarul majoritar al centrului comercial Alexa, situat în centrul Berlinului. Fiecare investitor deţine 50% din proprietatea centrului comercial cu 180 de magazine iar managerul Fondului de proprietate din Hamburg a plătit 316 milioane de euro pentru a achiziţiona pachetul majoritar de actiuni, care reprezintă 91% din centrul comercial situat in Alexanderplatz. Sonae Sierra, care va continua să se ocupe de administrarea centrului, intenţionează să păstreze exclusiv cele 9 procente rămase din Alexa.

Cu o suprafaţă de 43 000 metri pătraţi destinati spaţiilor comerciale, 2000 metri pătraţi destinaţi restaurantelor şi 9000 mp pentru petrecerea timpului liber, centrul comercial Alexa are 5 etaje ocupate în totalitate si a încheiat contracte de închiriere pe termen lung cu retaileri de succes, printre care: MediaMarkt, Edeka, H&M sau Zara. Centrul, inaugurat în toamna lui 2007 a înregistrat 14 milioane de vizitatori în 2009 şi este deja un factor dominant pe piaţa de retail din Berlin. “Alexa este o investiţie sustenabilă în toate sensurile cuvântului. Locaţia ofertantă, mediul de cumpărături atrăgător şi potenţialul ridicat de câştig se potrivesc perfect cu strategia noastră de investiţie pe termen lung în segmentul de retail”, spune Dr. Frank Billand, membru al boardului de conducere al Union Investment Real Estate GmbH.

“Suntem foarte bucuroşi că Union Investment devine acţionar majoritar al Alexa. Acest acord relevă calitatea ireproşabilă a Alexa ca şi strategia noastră de business pe termen lung de a reinvesti capitalul în creşterea viitoare, în timp ce ne păstrăm interesul asupra proprietăţii şi administrării sale ”, afirmă Álvaro Portela, CEO Sonae Sierra.

“Suntem foarte încântaţi că am participat la dezvoltarea Alexa Shopping Center, care a devenit deja un simbol în Germania”, spune Michel Savart, CEO Foncière Euris.

Astfel, Alexa Shopping Center intră în portofoliul fondului imobiliar german Unilmmo. Prin achiziţionarea recentă a Mercado Center din cartierul Altona – Hamburg, portofoliul Union Center se măreşte cu un centru de cumpărături de talie mare într-o locaţie centrală. Compania a investit un total de 1.6 miliarde euro în achiziţia de bunuri anul trecut, dintre care 600 milioane de euro în segmentul de retail, acest lucru transformând Union Center în cel mai mare investitor transfrontalier din Europa în 2009.

Bucuresti, 17.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *