bucharest tech week 2021

Un nou proiect NexT: Random Home Cinema

În așteptarea celei de-a 11-a ediții, NexT propune o nouă experiență cinematografică iubitorilor de film de scurtmetraj: Random Home Cinema. Conceptul original Short Waves Festival – Poznań, Polonia este adus în premieră în România de Societatea Culturală NexT și va avea prima proiecție pe 25 mai, de la ora 20.00, cu o lună înainte de începerea celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Film NexT, ce va avea loc anul acesta între 22 și 26 iunie la București.

NexT Random Home Cinema se va ține o dată la două luni, de fiecare dată în alt spațiu și va fi găzduit de personalități din industria de film sau spectatori fideli NexT, la ei acasă.

Cei care găzduiesc proiecțiile în casele lor își pot invita prieteni, familie, vecini, iar câteva locuri vor fi rezervate de fiecare dată pentru câțiva cumpărători de bilete care doresc să interacționeze cu oameni noi în contextul unei proiecții de film de apartament.

random-home-cinema2017
Pentru fiecare proiecție numărul de locuri va fi limitat în funcție de locația aleasă, care va fi ținută secret până cu două ore înainte de ora anunțată a evenimentului. Vor fi cunoscute din timp programul de filme, data și ora proiecției iar cei ce și-au cumpărat bilet vor fi înștiințați asupra locului în care se va întâmpla evenimentul cu două ore înainte ca acesta să înceapă.

Evenimentul s-a născut din dorința NexT de a o oferi o experiență specială de vizionare a scurtmetrajelor, de a crea un nou prilej de socializare între spectatorii săi și de a îi provoca pe aceștia la dialog în jurul filmelor.

Un mix de oameni care se cunosc deja și oameni care nu se cunosc, sunt invitați să trăiască împreună, într-o atmosferă informală, experiența unei seri de cinema.

În timpul Festivalului NexT (22-26 iunie), spectatorii sunt invitați să “adopte” scurtmetrajele preferate și să se înscrie ca viitoare gazde ale proiecțiilor ce vor urma până în mai 2018.

La prima proiecție spectatorii vor putea viziona cinci scurtmetraje din Polonia, premiate la ediția de anul acesta a Short Waves Festival, ce vor fi introduse de Szymon Stemplewski – directorul festivalului. Dintre ele: Debut este o animație scurtă semnată de Katarzyna Kijek și Przemysław Adamski în care un scriitor se găsește prins în povestea pe care încearcă s-o scrie. Tom are nevoie de bani pe care hotărăște să-i obțină înșelând o bătrânică, planul său este însă deturnat de aceasta într-un mod de-a dreptul surprinzător în Ziua bunicii de Miłosz Sakowski. Lisa își întâlnește verișorul după 5 ani de zile și se aventurează cu el într-o incursiune prin jocurile copilăriei în care par de neînvins, asta până când apare Robert: Vino să te joci cu mine! regizat de Milena Dutkowska.

Puteți afla mai multe despre proiecția de pe 25 mai accesând pagina: https://www.facebook.com/RandomHomeCinemaBucharest.

10 bilete vor fi disponibile prin Eventbook, in perioada 16 – 25 mai, pentru cei ce doresc să participe la această proiecție. Biletele pot fi cumpărate de aici: https://eventbook.ro/film/bilete-random-home-cinema-1.

Festivalul Internațional de Film NexT a fost înființat în 2006 în memoria regizorului Cristian Nemescu şi sound designerului și compozitorului Andrei Toncu și este organizat de Societatea Culturală NexT cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Institutului Cultural Român. Ajuns la cea de-a 11-a ediție, NexT se va desfășura anul acesta între 22 și 26 iunie la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvira Popescu și în alte câteva spații alternative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *