free download 78 travel guides written by experts

Un japonez la pupitrul Orchestrei Nationale Radio

Orchestra Naţională Radio vă invită vineri, 4 martie, ora 19.00, la Sala Radio, la un concert romantic sub bagheta dirijorului japonez Daisuke Soga. Programul serii cuprinde Preludiile, G. 97 de Fr. Liszt, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 de J. Brahms – solistă Cristina Anghelescu – şi Simfonia în re minor de C. Franck.

Cristina Anghelescu a început să studieze vioara la vârsta de 6 ani. A absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti la clasa Maestrului Ştefan Gheorghiu (discipol al lui David Oistrah). Laureată a numeroase concursuri internaţionale, Cristina Anghelescu este apreciată de criticii muzicali pentru „supleţea şi frumuseţea sunetului amplu”, „vivacitate, strălucire şi echilibru sonor”.

Prezenţă activă pe toate scenele din România, la nivel mondial Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze în săli renumite precum Schauspielhaus din Berlin si alături de orchestre importante din Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Moscova, Budapesta, Londra, Madrid, Helsinki etc.

Solistă-concertistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, Cristina Anghelescu a efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele regăsindu-se şi pe CD-uri (concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn-Bartholdy, „Anotimpurile” de Vivaldi).

Născut la Osaka, Daisuke Soga a studiat pianul, clarinetul şi contrabasul la Academia Toho – Gukuen, ulterior perfecţionându-se la Universitatea de Muzică din Bucureşti sub îndrumarea profesorului Ion Cheptea. Atras de magia baghetei, din 1989 a studiat dirijatul la Hochschule fur Musik din Viena, cu profesorul Uros Lajovic.

Şi-a perfecţionat tehnica dirijorală la seminariile Academiei Chigiana din Siena şi la Seminarul Internaţional Bartok de la Szombathely, unde a avut şansa să studieze cu dirijori celebri precum Bernard Haitink, Ferdinand Leitner şi Leon Fleischer.

A debutat ca dirijor în 1989, în România, susţinând ulterior concerte în Europa, Japonia, China, Brazilia, Singapore, Malaezia şi SUA. Între 2000 şi 2003, a fost director muzical – dirijor al Orchestrei Simfonice din Osaka, iar apoi Prim dirijor al Tokyo New City Orchestra.

Dinamic, cu o gestică precisă, exigent, cu un simţ deosebit al construcţiei sonore, artistul s-a implicat activ şi în viaţa noastră muzicală. Astfel, în afara concertelor susţinute la pupitrul Filarmonicii bucureştene şi Orchestrei Naţionale Radio, Daisuke Soga a dirijat majoritatea orchestrelor româneşti. Prezenţa sa în ediţia 2001 a Festivalului Internaţional "George Enescu" pentru a susţine acompaniamentul la finala şi concertul de gală al laureaţilor Concursului Internaţional “George Enescu” s-a bucurat de un deosebit succes.

Dirijorul japonez revine, în acest an, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio pentru concertul din 4 martie, de la Sala Radio.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio (Str. Gral Berthelot nr. 60 – 64) şi prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 02.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *