bucharest tech week 2021

UberSMURD: cursuri de prim ajutor la atingerea unui buton

Joi, 7 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Uber și Fundația pentru SMURD derulează UberSMURD, o inițiativă care își propune să faciliteze accesul cât mai multor persoane la cursurile de prim ajutor oferite de voluntarii Fundației.  

Astfel, joi, între orele 12:00 și 16:00, utilizatorii Uber vor putea comanda prin aplicație un UberSMURD. În câteva minute, va ajunge la ei o mașină cu un voluntar al Fundației pentru SMURD, care va susține un curs de prim ajutor de bază, cu durata de 30 de minute. La finalul cursului, toți participanții vor primi o diplomă de participare. Toate detaliile pot fi citite și pe blogul Uber: https://newsroom.uber.com/romania/ro/ubersmurd/

Pentru cei care doresc să cheme o mașină UberSMURD, dar nu au cont, Uber va acoperi valoarea de 30 de lei a cursei dacă descarcă aplicația și introduc codul PENTRUSMURD, atunci când comandă o cursă.

Toate veniturile realizate în cadrul acestei inițiative vor fi donate integral Fundației pentru SMURD. Pentru a comanda o mașină UberSMURD, tariful minim este de 30 lei, însă utilizatorii pot alege să doneze mai mult. Pentru aceasta, trebuie doar să anunțe șoferul partner Uber sau voluntarul SMURD.

“Proiectul UberSMURD se înscrie într-o serie mai largă de acţiuni promovate de Fundaţia pentru SMURD, toate destinate, în final, susţinerii activităţii SMURD, dar şi instruirii populaţiei. Cunoaşterea celor mai simple reguli de acordare a primului ajutor de către fiecare dintre noi poate salva vieţi omeneşti. Aplicarea corectă a acestor măsuri de prim ajutor oferă un timp extrem de preţios pentru pacient, până la sosirea echipajelor de urgenţă. Apreciem susţinerea şi înalta responsabilitate de care dă dovadă compania UBER prin implicarea în cadrul acestui proiect”, a declarat Tiberiu Fechete, Director Executiv al Fundației pentru SMURD
 
“Misiunea noastră este să oferim o alternativă care contribuie la îmbunătățirea calității vieții în mediul urban. Ne bucurăm că, datorită partenerilor de la Fundația pentru SMURD, putem oferi utilizatorilor noștri posibilitatea ca, în câteva minute, să fie puși în legătură cu un voluntar de la care vor învăța tehnici de prim ajutor care pot salva viața cuiva aflat într-o situație de pericol ”, a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

Sfaturi utile pentru cei care vor comanda UberSMURD:

●    este recomandat ca solicitările pentru uberSMURD să se facă pentru grupuri de cel puțin 10 persoane, pentru a asigura o eficiență maximă a acestei inițiative;
●    este recomandat ca utilizatorii să asigure o încăpere special dedicată pentru cursul de prim-ajutor;
●    este probabil ca cererea să fie mare, de aceea se poate întâmpla să nu existe mereu o mașină UberSMURD disponibilă. Utilizatorii sunt rugați să încerce peste câteva minute.

***

Despre Fundația pentru SMURD
Fundatia pentru SMURD este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2006, ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă, care sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea SMURD. Misiunea fundaţiei este să contribuie la îmbunătăţirea vieţii persoanelor care locuiesc în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *