free download 78 travel guides written by experts

TVR Cultural prezinta Giselle: istoria unui succes

Documentarul Giselle: istoria unui succes, realizat de Sanda Vişan, spune povestea succesului înregistrat de Baletul Operei Naţionale din Bucureşti şi solista Alina Cojocaru la Teatro de Madrid.   

Stelele Baletului Regal din Londra, Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, alături de Baletul Operei Naţionale din Bucureşti, cu spectacolul Giselle, au oferit publicului din Madrid, în trei seri succesive din luna martie, câteva momente extraordinare. La finalul primei reprezentaţii, publicul din sală a aplaudat nu mai puţin de şapte minute în continuu, entuziasmul acestuia fiind la cote înalte şi în serile următoare. Iniţiativa Institutului Cultural Român a avut o dublă valoare: a adus-o pe Alina Cojocaru pentru prima oară pe o scenă din Spania şi a oferit Baletului Operei Naţionale din Bucureşti posibilitatea de a performa într-un spaţiu specializat, dovedind că are o cotaţie europeană.

„Am filmat câte 10 ore pe zi, urmărind, după-amiaza, repetiţiile şi spectacolele trupei de balet, dar bucurându-ne, dimineaţa, şi de bogăţia arhitecturală şi de viaţa străzii madrilene. Numai că am nimerit în capitala Spaniei în cele trei zile cu cel mai puternic vânt din ultimii 60 de ani. Am fi supravieţuit încercării, dacă măturătorii Madridului nu ar fi ales tocmai aceste zile pentru a face grevă. Aşa că am cunoscut o capitală care semăna, sub aspectul curăţeniei cu Bucureştiul”, ne-a povestit Sanda Vişan, la întoarcerea de la Madrid.

Urmăriţi povestea prezenţei Baletului Operei Naţionale din Bucureşti şi a solistei Alina Cojocaru la Madrid sâmbătă, 19 aprilie, de la 16.30, la TVR Cultural.

Bucuresti, 18.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *