free download 78 travel guides written by experts

“Transformers” – lupta intergalactica se declanseaza pe DVD

"Transformers", seria de filme lansată în 2007 care şi-a câştigat mii de fani în lumea întreagă, îşi face acum apariţia şi pe DVD, propunându-ne o incursiune-thriller în lumea fantastică a roboţilor: "Transformers: Războiul lor în lumea noastră", o producţie cu Shia LaBeouf şi Megan Fox în rolurile principale, distinsă cu trei nominalizări la Oscar – pentru sunet, montaj sunet şi efectele speciale remarcabile.

Cândva, demult, pe îndepărtata planetă Cybertron, un război crâncen începea între bravii Autoboţi (conduşi de înţeleptul Optimus Prime) şi viclenii Decepticoni (avându-l ca lider pe temutul Megatron). Miza: Allspark, un talisman care îi conferea posesorului o putere incomensurabilă. După ce Autoboţii reuşesc să preia controlul asupra talismanului şi să-i îndepărteze de Decepticoni, Megatron porneşte în căutarea lui şi, în secolul al 19-lea d. Chr., îl găseşte pe Pământ. Avid de putere, se avântă spre Oceanul Arctic, dar frigul năprasnic îl paralizează şi este găsit mult mai târziu de căpitanul Archibald Witwicky. Înainte de a se criogeniza, Megatron gravează pe ochelarii căpitanului o hartă cu locaţia talismanului Allspark şi transmite informaţii către planeta sa, Cybertron, apoi este debarcat de pe nava căpitanului.

Un secol mai târziu, adolescentul Sam "Spike" Witwicky (Shia LaBeouf), nepotul căpitanului, descoperă cu stupoare că noua sa maşina este, de fapt, Bumblebee, un Autobot deghizat, care are misiunea de a-l proteja pe moştenitorul şi actualul posesor al ochelarilor ce încă mai poartă gravată valoroasa hartă. Bumblebee nu este, însă, unicul Transformer trimis pe Pământ. Când doi Decepticoni atacă o bază militară americană din deşertul Qatar-ului, Pentagonul îşi trimite agenţii speciali pentru a-i captura şi întregul Pământ pare să dea în clocot. Spike şi iubita sa, Mikaela (Megan Fox), se trezesc prinşi fără voie în lupta intergalactică dintre cele două clanuri extraterestre şi, deşi sunt recrutaţi de agenţii Pentagonului pentru a stopa atacul, când află că acesta intenţionează să-i distrugă pe noii-sosiţi, îşi concep propriul plan pentru a salva omenirea.

Între timp, Megatron îşi revine din starea de criogenie. Şi unii, şi ceilalţi Transformers au super-puteri şi caută talismanul AllSpark, dar cu scopuri diferite: Autoboţii ca să protejeze rasa umană, Decepticonii ca s-o distrugă. Şi, deşi este războiul lor, îl poartă pe planeta noastră. Va reuşi oare Spike, moştenitorul hărţii secrete, să protejeze Terra de apocalipsă? Rămâne să descoperim în "Transformers: Războiul lor în lumea noastră", o aventură spectaculoasă în lumea SF, distinsă cu 3 nominalizări la Oscar, inclusiv pentru efectele speciale remarcabile.

Regizată de Michael Bay, care a mai realizat şi "The Island", "Bad Boys", "Armaggedon", "The Rock" etc., pelicula “include câteva dintre cele mai spectaculoase efecte şi secvenţe de acţiune din toate filmele de profil – elemente de mare atracţie pentru copilul care se ascunde în fiecare dintre noi.” – Claudia Puig, USA Today. Din distribuţie mai fac parte Tyrese Gibson, Jon Voight şi John Turturro, iar printre producătorii executivi se numără şi Steven Spielberg. Acum, filmul este disponibil pe DVD, incluzând, ca bonus, comentariul regizorului Michael Bay. O producţie DreamWorks – Paramount Pictures distribuită de Prooptiki România.

Bucuresti, 06.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *