metalshow

In absenta tatalui de Stelian Turlea

Cunoscutul scriitor, jurnalist şi om de televiziune STELIAN ŢURLEA propune un microroman de o mare sensibilitate şi relevanţă pentru anii comunismului în România.

ÎN ABSENŢA TATĂLUI de Stelian Ţurlea

Prefaţă de Dan C. Mihăilescu Postfaţă de Daniel Cristea-Enache

În prima parte a anilor ’50, capul unei familii este închis pe nedrept în urma unui accident. Transformările care se întâmplă în familie şi în societate sunt văzute prin ochii unui copil de 12 ani pe umerii căruia coboară peste noapte un noian de răspunderi. Jocurile copilăriei se împletesc cu aflarea primelor trădări, cu primele pulsiuni erotice, cu durerile provocate de nedreptăţi pe care adulţii nu le înţeleg şi cu cruzimile adulţilor temători unii de alţii. Speranţa rămâne – într-o zi se va întoarce tatăl, care va reaşeza lumea în ordinea firească.

Preţ: 25,00 lei
Format: 13 x 20 cm; 192 pagini

Născut în ianuarie 1946, Stelian Ţurlea a urmat studii
de filologie (1968) şi filosofie (1976), la Bucureşti, a fost aproape trei decenii redactor de politică externă (revista Lumea), a condus, după 1989, revistele Lumea, Zig-Zag, apoi ziarul Meridian, după care a lucrat în televiziune, ca şef al departamentului de ştiri al Antenei 1. Din 1996 lucrează la ProTv, din 2000 este şi editor senior al Ziarului de duminică.

Este autor a zece cărţi de publicistică, zece romane, opt cărţi pentru copii şi două traduceri.

A îngrijit trei albume (unul în trei volume despre Bucureştii în vremea lui
Carol I; un altul despre lucrările publice în vremea lui Carol I; un altul despre
Palatul Patriarhiei).

A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii (2003), Premiul Asociaţiei Editorilor din România pentru literatură pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (2007). A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii în 2000 şi Premiul AER pentru roman în 2003.

Bucuresti, 06.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *