metalshow

Totul despre diabet, la „Medici de garda” de la TVR 1

Ediţia de sâmbătă, 15 noiembrie, a emisiunii Medici de gardă se difuzează la TVR 1, TVR HD şi TVR+ de la ora 12.00

Cardiologul Nicoleta Ferariu, oftalmologul Olga Melnic, plasticianul Gad Renert şi stomatologul Alexandru Paraschiv vă dau întâlnire la cea de-a cincea ediţie a emisiunii Medici de gardă sâmbătă, 15 noiembrie. Invitatul emisiunii este actorul Silviu Biriş, care, alături de public, parcurge subiectul principal al acestei ediţii – diabetul zaharat – şi asistă la demonstraţiile spectaculoase ale celor patru medici aflaţi în platou. Deşi în mod normal emisiunea se transmite de la ora 17.00, ediţia din 15 noiembrie va fi difuzată la TVR 1 şi TVR+, de la ora 12.00. La TVR HD, Medici de gardă poate fi urmărită de la ora 15.00.

Diabetul este o afecţiune cronică, ce nu cunoaşte vindecare, însă nu trebuie să fie pentru nimeni o condamnare la moarte. Plecând de la această afirmaţie, cei patru medici ai emisiunii vor arăta telespectatorilor cum este afectat organismul de diabet şi, mai ales, cum se poate trăi cu o asemenea afecţiune un număr cât mai mare de ani.

Cardiologul Nico Ferariu aduce în discuţie felul în care este afectată inima unui diabetic şi modalităţile prin care un pacient care suferă de asemenea afecţiune îşi poate îmbunătăţi viaţa.

Oftalmologul Olga Melnic va vorbi despre ochii unui diabetic. După cum se ştie, diabetul poate cauza chiar şi pierderea vederii. E necesar atunci să ştim ce avem de făcut pentru a ne menţine vederea după ce am fost diagnosticaţi cu diabet.

Plasticianul Gad Renert aduce în prim plan alt efect destul de des întâlnit al diabetului. În cazul diabeticilor, circulaţia la nivelul membrelor inferioare este afectată, iar în cazuri extreme se poate ajunge până la amputarea picioarelor diabeticului.

Stomatologul Alex Paraschiv completează cele spuse de colegii săi aducând în discuţie alte efecte ale diabetului: neuropatia diabetică sau afectarea nervilor, una dintre cele mai mari complicaţii ale diabetului zaharat.

Show-ul medical Medici de gardă a fost lansat la TVR 1, TVR HD, TVR+ în 18 octombrie. Format original, produs de regizorul Petre Năstase, emisiunea, desfăşurată în mod curent pe intervalul 17.00-18.00 în fiecare sâmbătă, îi ajută pe telespectatori să pătrundă în lumea medicală în cel mai spectaculos mod cu putinţă. Emisiunea este prezentată de o echipă tânără şi entuziastă de medici, din care fac parte cardiologul Nicoleta Ferariu, oftalmologul Olga Melnic, plasticianul Gad Renert şi stomatologul Alexandru Paraschiv.

Cei patru Medici de gardă educă publicul larg cum să se menţină sănătos prin respectarea celor mai eficiente şi verificate metode. Medicii de gardă aduc în faţa telespectatorilor realităţile medicale ale momentului şi atrag atenţia asupra pericolelor la care ne expunem fiecare dintre noi atunci când ignorăm sfatul doctorilor.

Bucuresti, 14.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *