free download 78 travel guides written by experts

TOPEX a devenit membru al grupului EUROCAE 67

TOPEX anunţă încheierea cu succes a procesului de a deveni membru al grupului EUROCAE WG-67 – VoIP pentru Managementul Traficului Aerian.

EUROCAE este o organizaţie non-profit ce furnizează un forum european pentru stabilirea standardelor de referinţă, specificaţiilor tehnice şi a altor documente necesare echipamentelor şi sistemelor electronice aeriene, pentru beneficiul comunităţii aviatice în ansamblu. A deveni membru EUROCAE este o excelentă oportunitate pentru companiile din industria managementului traficului aerian să participe la sedinţele de lucru ale grupurilor unde sunt dezvoltate şi discutate specificaţiile celor mai recente tehnologii, sisteme şi echipamente. În acest fel, fiecare grup are o diferită temă de lucru. Activităţile desfăşurate de Grupul EUROCAE 67 analizează utilizarea protocolului VoIP în industria managementului de trafic aerian (VoIP la ATM). Membrii acestui grup sunt furnizori europeni ai echipamentelor VCS, Eurocontrol, furnizori de echipamente telecom precum şi operatori.

Referitor la includerea companiei TOPEX în acest grup de lucru, Dl. Guy Potiron, preşedintele grupului EUROCAE 67 a declarat: “Fiecare membru al grupului EUROCAE 67 a întâmpinat călduros compania TOPEX şi suntem convinşi că experienţa şi competenţa lor în domeniul tehnologiei VoIP vor contribui într-un mod eficient la dezvoltarea proiectului nostru pentru beneficiile standardizării industriei Europene.”

Introducerea protocolului VoIP în domeniul comunicaţiilor pentru sistemele ATC oferă avantaje incontestabile referitoare la:
·    Beneficii tehnice – o singură reţea pentru a implementa, configura şi administra servicii de comunicaţii prezente şi viitoare
·    Reducerea costului – o singură reţea atât pentru serviciile de date cât şi de voce
·    Flexibilitate – soluţiile IP sunt uşor de implementat şi upgradat

"Suntem încântaţi de oportunitatea de a împărtăşi experienţa pe care o avem în integrarea tehnologiei VoIP pentru toate tipurile de interfeţe, cu jucători importanţi din industria managementului de trafic aerian, membri ai grupului de lucru EUROCAE 67”, a declarat dl Dan Adamescu, CEO TOPEX. ”Aşteptăm cu nerăbdare să introducem beneficiile tehnologiei IP acestei comunităţi şi suntem dornici să participăm la proiectele viitoare ce vor aduce inovaţie în domeniul aviatic.”, a adăugat dl. Adamescu.

Contribuţia companiei TOPEX la dezvoltarea şi definitivarea standardelor VoIP a fost dovedită pentru prima dată în perioada 10-11 septembrie în cadrul şedintei de lucru a grupului EUROCAE WG-67 susţinută de compania Frequentis la Viena, această adunare reprezentând un nou pas pentru îmbunătăţirea tehnologiei IP.

Despre EUROCAE WG-67

Grupul EUROCAE 67 (WG-67) defineşte standarde garantând interoperabilitatea ATM VoIP şi include furnizori de sisteme, echipamente şi servicii aeriene europene (ANSP) şi Eurocontrol. Pentru a asigura comunicaţii de voce sigure în această industrie, grupul defineşte conexiuni între sistemele de comunicaţii de voce (VCS), sisteme de înregistrare de voce, sisteme de supraveghere, posturi de radio şi toate elementele reţelei IP.

Bucuresti, 26.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *