metalshow

Tinerii invata ce este democratia

SIVECO Romania sustine  proiectul Conferintelor Civice –  „Despre buna folosinta a Democratiei” initiat de Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica – ARDOR

Colegiul National “Sf.Sava” din Bucuresti a gazduit lansarea celei de-a treia editii a Conferintelor Civice „Despre buna folosinta a Democratiei”, proiect organizat de Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR), alaturi de partenerii sai.

Seria de evenimente le ofera tinerilor posibilitatea de a schimba idei cu importanti lideri de opinie ai societatii civile si academice romanesti, filosofi, jurnalisti, politologi sau istorici. SIVECO Romania, partener in cadrul acestui proiect, incurajeaza astfel increderea in valorile democratice reale si sprijina implicarea tinerilor in promovarea acestora.

Subiectul supus dezbaterii pentru aceasta prima conferinta a fost: "Democratia ar trebui sa isi faca mai multa reclama?". Alaturi de Daniel Barbu – profesor la Facultatea de Stiinte Politice si Costi Rogozanu – jurnalist la Cotidianul, la dezbatere au participat elevi si profesori ai Colegiului National “Sf. Sava”. Discutiile animate legate de subiectul propus de organizatori au continuat abordand si alte teme conexe ce au urmarit diferite aspecte ale relatiei dintre cetatean si statul democratic, pornind de la exemple concrete din societatea romaneasca actuala.

“Ne bucura interesul tinerilor pentru exercitiul dezbaterii. Initiativa ARDOR reprezinta un proiect educational exceptional si suntem onorati ca putem contribui la un demers atat de ambitios, al carui impact pe termen mediu si lung este foarte important pentru societatea romaneasca”, a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing Manager in cadrul SIVECO Romania.

Cunoasterea reprezinta un element important pentru societatea moderna, iar prin intermediul conferintelelor civice propuse de ARDOR, tinerii au posibilitatea de a se implica activ in procesul educational, exersandu-si capacitatea de a dialoga si de a-si proba impreuna spiritul democratic.

Bucuresti, 19.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *