free download 78 travel guides written by experts

Tinerii care sufera de acnee au tentative de suicid de 2 ori mai frecvent decat cei fara acnee

Acneea nu este doar o boală de piele, ci o afecțiune care provoacă traume psihice.

Studiile recente au arătat că impactul psihologic al acneei asupra tinerilor este major şi nu poate fi trecut cu vederea.

Într-un studiu publicat anul trecut în una dintre cele mai prestigioase reviste de dermatologie din lume (Journal of Investigative Dermatology) autorii au urmărit 3.775 de tineri, dintre care 14% aveau acnee severă. S-a demonstrat că fetele cu acnee severă au avut idei de suicid de 2 ori mai frecvent decât cele fără acnee severă, iar în cazul băieţilor, acestea au fost chiar de 3 ori mai frecvente. Studiul arată că acneea afectează într-un mod dramatic relaţiile sociale ale tinerilor, mai ales în perioada adolescenţei când validarea din partea grupului de prieteni este extrem de importantă.

“Acneea este o boală care nu lasă doar urme fizice, ci şi psihice prin scăderea încrederii în sine a adolescenţilor, mergând până la traume de lungă durată. Tinerii trebuie să ştie, însă, că tratamentul este simplu şi că informarea corectă împreună cu consultarea unui medic specialist pot vindeca acneea eficient. Scopul campaniei este să încurajeze tinerii să se informeze şi să ştie că vizita la medicul dermatolog este cea mai eficientă soluţie pentru acnee” afirmă doamna doctor Mihaela Leventer, Președinte SRME.

Potrivit unui alt studiu publicat în Dermatology Online Journal, realizat de cercetători de la Wake Forest University School of Medicine, care a implicat 1.500 de adolescenţi, 48% dintre aceştia au declarat că acneea le afectează viaţa de zi cu zi. Sentimentele cele mai frecvente sunt de furie, tristeţe, anxietate şi ruşine.

Mai mult, sentimentele provocate de apariţia acneei sunt comparabile cu acelea ale pacienţilor cu afecţiuni mult mai grave precum diabet, cancer, epilepsie sau tulburări psihiatrice. De aceea, persoanele care au coşuri încearcă terapii care să dea rezultate cât mai rapid.

Pe www.getcool.ro tinerii pot discuta cu medici dermatologi, pot pune întrebările care îi preocupă şi afla răspunsuri de încredere. Pentru că, în afară de consultarea unui medic dermatolog, un rol esenţial îl are informarea corectă.

Bucuresti, 03.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *