free download 78 travel guides written by experts

Timisoreana pregateste jocuri si concursuri cu premii in bere petrecaretilor de la Oktoberfest

Între 16 şi 19 octombrie, pentru prima dată în oraşul de pe Bega, se va desfăşura Oktoberfest, după modelul celebrului festival de succes din Munchen. Timp de patru zile, Timişoreana, principalul sponsor al evenimentului, îi aşteaptă pe petrecăreţi cu o mulţime de jocuri, concursuri şi premii în bere. Festivalul Oktoberfest din Timişoara va avea loc în parcarea de la mall.

Oktoberfest va debuta joi, ora 16:00, cu o paradă cu personaje bavareze şi căruţe alegorice, care vor defila pe traseul strada Oituz (Facultatea de Arte) – Piaţa Mărăşti – Calea Alexandru Ioan Cuza – Piaţa Consiliul Europei – Parcarea Iulius Mall. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 17:00, când se “va da cep” butoiului cu bere, conform tradiţiei bavareze. Pe parcursul celor patru zile de festival, timişorenii se vor bucura de râuri de bere, muzică germană, muzică de fanfară, de specialităţi culinare bavareze sau mâncăruri tradiţionale româneşti.

De asemenea, petrecăreţii sunt invitaţi să participe la jocurile şi concursurile pregătite de Timişoreana în cadrul Oktoberfest. “Covrigul uriaş” sau “Butoiul la deal” sunt doar câteva dintre jocurile pe care brandul timişorean de bere le propune participanţilor. Acestea se vor desfăşura atât joi şi vineri, între orele 16:00 – 19:00, cât şi sâmbătă şi duminică, între orele 12:00 – 19:00.

De la prima ediţie a festivalului bavarez în Timişoara nu vor lipsi nici mascota Unchiului Hans, tradiţionala halbă de un litru, imnul sau baletul oficial Oktoberfest. Totodată, la finalul festivalului vor fi desemnaţi Regele Oktoberfest şi Miss Oktoberfest. Evenimentul adoptat din tradiţia germană se va desfăşura într-un cort uriaş, amplasat în parcarea de la Iulius Mall, unde sunt aşteptaţi 80.000 de participanţi.

Evenimentul este organizat de Bonima, deţinătoarea mărcii înregistrate Oktoberfest în România, Clubul Economic German din Braşov şi Timişoara, Timişoreana, Iulius Mall şi Primăria Municipiului Timişoara.

Bucuresti, 16.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *