free download 78 travel guides written by experts

The Money Channel prezinta miza judetului Cluj

Miza judetului Cluj a fost tema editiei speciale de marti seara de la The Money Channel, parte a proiectului editorial “Care-i miza ?”, lansat ieri de postul de televiziune.

Proiectul a debutat cu o editie speciala de la Cluj, unde Radu Soviani i-a avut ca invitati pe Marius Nicoara, fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Titus Craciun, jurnalist "Ziua de Cluj", Catalin Banciu, director general Emerson Romania, Viorel Gavrea, director general parc Tetarom, si Nicolae Pascu, presedinte STK Financial. "Miza judetului Cluj pentru mine a fost sa aduc judetul de pe locul 18-19, dintre cele 42 de judete ale Romaniei, pe locul intai. Eu am reusit sa fac acest lucru atragand in Consiliul Judetean si in jurul CJ investitii de peste un miliard de euro, modernizand aeroportul, ducand retele de apa in Campia Transilvaniei, care era vaduvita, construind cel mai modern mall din Romania, facand asocieri pentru viitoare parking-uri in oras, si evident atragand firme importante precum Nokia, Siemens sau Emerson," a adaugat fostul presedinte al Consiliului Judetean.

"Emerson a ales cu mare, mare grija locatia, pentru a se stabili in estul Europei. In momentul in care a luat aceasta decizie, a cautat locatii in Bulgaria, in diferite centre din Romania, dar pana la urma decizia a fost Cluj," a declarat Catalin Banciu, director general Emerson Romania. El a adaugat ca firma a ales Clujul pentru ca "este un oras cu traditie industriala. Este un oras care are o facultate, forta de munca calificata, si are un potential foarte mare, si anume studentii de la Institutul Politehnic si de la Facultatea de Stiinte Economice. Si, de ce nu, pentru ca a primit un foarte bun sprijin din partea autoritatilor locale."

Viorel Gavrea, director general parc Tetarom, considera ca "in acest moment miza judetului Cluj este continuarea dezvoltarii. Sper sa se intample ceea ce s-a intamplat si acum patru ani. Miza mare este ca ceea ce Marius Nicoara a incercat sa faca, strategia de dezvoltare a judetului Cluj, votata de fostii consilieri judeteni, acele proiecte sa continue si sa fie realizate. Cred ca este o miza extraordinara, avem nevoie cu totii de punerea in aplicare a acestei strategii."

Nicolae Pascu, presedinte STK Financial, considera ca "din ceea ce se intrevede in momentul de fata, si din ambitiile mai mult sau mai putin declarate, miza o constituie de fapt crearea unui pol de putere care sa balanseze oarecum dominatia Bucurestiului in momentul de fata. Pentru ca Romania este o tara europeana, dar care are practic o singura metropola – Bucurestiul. Clujul s-ar putea transforma intr-o metropola importanta in Romania. Ultimii patru ani sunt de natura sa dea sperante pentru aceste obiective."

“Care-i Miza?”este un proiect editorial prin care The Money Channel isi propune sa analizeze si sa prezinte argumentul competitiv al fiecarui judet din tara si MIZA economica care transforma functia de presedinte de Consiliu Judetean in principala pozitie decidenta cu privire la dezvoltarea comunitatilor locale.

Proiectul editorial “Care-i miza?" continua astazi cu miza judetului Ilfov. Printre cei care vor fi prezenti la discutii, incepand cu ora 21:10, se numara Jonathan Youens, creative global Property, Cristian Stanciu, parc industrial Bragadiru, Ionut Dogaru, country manager Grupo Lar, si Radulescu Cristache, noul presedinte al Consiliului Judetean Ilfov.

Editia speciala de la Cluj poate fi urmarita integral in sectiunea video a site-lui www.tmctv.ro. Urmatoarele editii speciale vor avea loc in Prahova, cu Daniel Apostol (6 iunie); in Costanta, cu Radu Soviani (9 iunie);  in Timis, cu Daniel Apostol (11 iunie); in judetul Dolj, cu Dan Suciu (12 iunie).

Bucuresti, 04.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *