Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Teratai: un brand românesc de bijuterii ce aduce acasă piese lucrate manual în comunități din întreaga lume

Antreprenoriat românesc plus bijuterii exotice și tradiționale lucrate manual în Bali, Indonezia și Portugalia și lansat în martie 2019. Sub deviza „Wear joy”, Teratai își propune să le ofere femeilor din România bijuterii lucrate manual în argint, cu tehnici vechi, inspirate de natură și încărcate de poveștile simbolice ale culturilor tradiționale din care provin.

Teratai
Teratai

„Dincolo de bijuterie ca accesoriu, este vorba despre a înțelege ce ne face fericiți – și să arătăm asta cu toata ființa”, explică Irina Pocovnicu, creatoarea brandului Teratai. Pasiunea ei pentru bijuterii a conturat o viziune articulată de business, care în doi ani a trecut de la stadiul de idee frumoasă la un start-up cu o prezență semnificativă în online, cu vânzare pe toate canalele, dar și offline, la târgurile de profil cu un puternic accent pe business-uri locale, design original și sustenabilitate, precum Noël, Mezanin, F Factor, Detox-Market.

Săptămâna aceasta, Teratai lansează o nouă colecție de inspirație portugheză, FADO, aducând astfel în România tradiția seculară a artei bijutierilor din Portugalia, țara cu una din cele mai mari rezerve de aur din lume, cunoscută de turiști drept un paradis al magazinelor de bijuterii.

Filigranul bijuteriilor Teratai spune povestea unor cercei de inspirație regală, model ce este purtat și în prezent de iubitoarele de frumos. Inima de Viana, o altă temă a colecției, este o imagine portugheză faimoasă, simbolizând iubirea divină. Piesele sunt create ca un mix perfect al unor materiale prețioase precum aur și argint, îmbinate cu perle sau email și argint.

Colecția FADO poate fi admirată într-o expoziție cu vânzare la Forma Coffee and Art Gallery, în perioada 22-24 noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *