Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Enel Green Power începe construcția unui parc eolian de 299 MW în SUA

  • Parcul eolian Aurora, care va presupune o investiție de aproximativ 450 de milioane de dolari, urmează să genereze aproximativ 1,3 TWh anual după punerea în funcțiune, prevăzută pentru sfârșitul anului 2020
  • Proiectul este cel de-al doilea parc eolian al Enel Green Power din Dakota de Nord și, odată finalizat, va vinde energia produsă către retailerul de îmbrăcăminte Gap Inc. și către furnizorul local de energie electrică Basin Electric Power Cooperative
  • Incluzând Aurora, Enel Green Power are în construcție în SUA proiecte eoliene și solare cu o capacitate totală de peste 1,5 GW

Enel, prin compania sa de energie regenerabilă Enel Green Power North America (EGPNA), a început construcția parcului eolian Aurora, cu o capacitate de 299 MW, în statul Dakota de Nord. Construcția parcului, care urmează să devină complet operațional până la sfârșitul anului 2020, va presupune o investiție de aproximativ 450 de milioane de dolari. Proiectul Aurora este susținut de un nou contract de vânzare a energiei electrice (Power Purchase Agreement – PPA), pentru energia generată de o secțiune a parcului, către compania locală de utilități Basin Electric Power Cooperative, care se adaugă contractului virtual de vânzare a energiei semnat cu Gap Inc în urmă cu câteva luni.

„Construcția Aurora demonstrează forța Enel Green Power în America de Nord ca dezvoltator-operator integrat, prin extinderea prezenței noastre în regiuni cheie și prin oferirea de soluții flexibile, care ajută clienții comerciali să își atingă obiectivele de sustenabilitate”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO Enel Green Power. „Având în vedere expertiza noastră în materie de energie regenerabilă și perspectivele economice favorabile pe termen lung ale acestui sector, acest proiect este un alt exemplu de parteneriat între corporații și companiile de utilități, pentru a valorifica avantajele energiei regenerabile atât în materie de sustenabilitate, cât și de rentabilitate economică.”

Enel Aurora North America
Enel North America

Cu Aurora, Enel Green Power are în faza de construcție proiecte de generare a energiei eoliene și solare cu o capacitate totală de peste 1,5 GW. Alte proiecte sunt parcul eolian White Cloud de 236,5 MW din Missouri, proiectul eolian Whitney Hill de 66 MW din Illinois, precum și parcul eolian High Lonesome de 450 MW și proiectul solar Roadrunner de 497 MWdc (curent continuu), ambele din Texas.

Enel Green Power North America este cel mai mare proprietar și operator de instalații de energie regenerabilă din America de Nord, cu proiecte operaționale sau în curs de dezvoltare în 25 de state americane și două provincii canadiene. Compania operează în jur de 100 de centrale cu o capacitate gestionată de aproximativ 5 GW, alimentate din surse de energie eoliană, geotermală, solară și hidroenergie

Contractul de achiziție a energiei electrice cu durata de 23 de ani încheiat cu Basin Electric Power Cooperative prevede cumpărarea energiei livrate în rețea de o secțiune de 142 MW a parcului Aurora. În plus, Basin Electric achiziționează și întreaga cantitate de energie electrică produsă de parcul eolian Lindahl de 150 MW din Dakota de Nord, deținut tot de Enel Green Power North America.

EGPNA va vinde, de asemenea, energia produsă de o secțiune de 90 MW a parcului Aurora către Gap Inc., printr-un contract tip PPA pe 12 ani anunțat în luna august a acestui an. Producția de energie electrică achiziționată de Gap Inc. va fi suficientă pentru a alimenta peste 1.500 dintre magazinele sale, reprezentând echivalentul a circa 50% din nevoile de energie electrică ale celor peste 3.300 de magazine operate de Gap Inc. în întreaga lume. Se estimează că volumul de energie electrică livrat către Gap va totaliza aproape 400 GWh în fiecare an, contribuind la evitarea unor emisii anuale de aproximativ 262.000 de tone de CO2.

Situat în districtele Williams și Mountrail din Dakota de Nord, Aurora este al doilea proiect al Enel Green Power din acest stat. Proiectul este situat aproape de parcul eolian Lindahl din districtul Williams, care a început să funcționeze în 2017. Când va ajunge la capacitatea proiectată, proiectul eolian Aurora va putea genera aproximativ 1,3 TWh anual, evitând în același timp emisia a unei cantități de aproximativ 850.000 de tone de CO2 în fiecare an.

În timpul construcției și funcționării proiectului, EGPNA va iniția activități menite să îmbunătățească în continuare impactul companiei asupra mediului, identificând în același timp oportunități care creează valoare pe termen lung atât pentru comunitate cât și pentru proiect. Aceste inițiative includ: sprijin constând în echipamente pentru intervenții de urgență și programe de instruire pentru exercițiile în caz de urgență coordonate împreună cu pompieri voluntari locali; investiții în programele de știință, tehnologie, inginerie și matematică ale Școlii Publice Districtuale Nr. 2 din Nesson; burse pentru elevii din district care participă la programul de instruire a tehnicienilor de turbine eoliene de la Colegiul de Stat din Lake Region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *