metalshow

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale, 9 – 11 iulie 2010

Târgul naţional de produse ecologice,  tradiţionale şi naturale de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice (b-dul Marasti, nr. 61)

Ansamblul folcloric "Spic de grâu" va anima atmosfera la cea de a VI-a ediţie a Târgului naţional de produse ecologice,  tradiţionale şi naturale de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice (b-dul Marasti, nr. 61).

A VI-a ediţie a “Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale”, obţinute în ferme şi gospodării ţărăneşti, va aduce bucureştenilor, de vineri până duminică, bunătăţi din toate zonele ţării.

Ansamblul folcloric "Spic de grâu" (un grup de 42 de copii) din Mihăileşti, Buzău, vă vor învăţa, alături de taraful "Lăutarii" din Mărgineanu, hora satului, precum şi alte obiceiuri ale locuri, sambata 10 iulie, incepand cu orele 11.

Producătorii din Teleorman vă vor aduce lubeniţe de Nanov, iar cei giurgiuveni, legume proaspăt culese, din soiuri româneşti tradiţionale.

Dobrogenii aduc cu ei delicioasa Plăcintă dobrogeană dar şi rulada din pulpă de berbecuţ, preparată după o reţetă unică în ţară, de sătenii din Peştera (Constanţa).

Tot în standurile producătorilor din Peştera, bucureştenii pot degusta hamsii şi scrumbii sărate sau ghiuden,cu un pahar de vin pelin. Şi dobrogenii au mai pregătit o surpriză: un borş de peşte, ca pe malul Dunării.

Topoloveana de cireşe negre, sora cea mai mică a Topoloveanei de căpşuni şi a magiunului de prune, conceput de SONIMPEX, va primi botezul pieţei tot pe aleile umbroase ale parcului Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Siseşti”.

Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească, cu o experienţă de peste 50 de ani în producerea vinurilor albe şi roşii, va prezenta o bogată ofertă de Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Fetească neagră, Merlot, Sauvignon, Pinot griş, Fetească albă, Fetească regală, Riesling.

Rodica Ţiplică, de la SC RMT-2000 SRL, din Ocna Şugatag, Maramureş, ne aduce deja binecunoscutele sale prăjituri. Tot cu prăjituri maramureşene ne îmbie şi cei de la ,,Baguette” din Baia Mare – foi cu mere, prăjitură caramel, cu nucă de cocos, doboş, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiţi, prăjitură cu mac, dar şi alte surprize.

Berea şi braga de Galaţi vor vor răcori şi în acest week-end, la fel ca şi sucurile naturale de mere de la „Vital“, un produs din Ardeal, de la la Bacia, (Hunedoara).

O gamă largă de sortimente de brânză ne va aduce, şi de această dată, Ion Poponeci din Şirnia, judeţul Braşov, Gheorghe Bangălă din Fundata, judeţul Braşov, Dorin Trişcă tot din Fundata şi alţi producători. Bulzul ciobănesc nu va lipsi de la această ediţie.

Lor li se adaugă multe altele, pe care le puteţi descoperi şi degusta, la târg.

Evenimentul se desfăşoară în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Siseşti’ (ASAS) – Bd. Mărăşti nr. 61, sector 1, Bucureşti, în perioada 9- 11 iulie 2010 (vineri-duminică), între orele 9 şi 18. Intrarea este liberă!

Bucuresti, 08.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *