free download 78 travel guides written by experts

Targ de produse traditionale si ecologice la real,- AFI Cotroceni

real,- aduce savoarea Maramureşului în magazinul din Cotroceni

Până pe data de 18 noiembrie, real,- Hypermarket organizează o nouă ediţie a târgului de produse tradiţionale şi ecologice sub genericul Savoarea gustului de odinioară, cu participarea a 9 producători locali de specialităţi tradiţionale ardeleneşti şi maramureşene din judeţele Maramureş şi Satu-Mare. Iniţiativa real,- este sprijinită de Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş.

Evenimentul face parte din activităţile întreprinse în cadrul programului Produceţi româneşte, vindem româneşte, lansat anul trecut, menit să ofere consumatorilor cât mai multe produse româneşti, încurajând totodată producţia locală prin şansa unor viitoare colaborări pentru listarea produselor la raft.

Până acum, au fost organizate câteva zeci de ediţii ale târgului, la Bucureşti, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureş, Ploieşti, Craiova, Arad, iar în perioada următoare vor fi organizate şi alte ediţii, ca urmare a succesului de care s-a bucurat şi feed-back-ului excelent primit din partea clienţilor.

„Colaborarea noastră cu real,- s-a materializat până acum, în acest an, în 32 de târguri în 18 oraşe din ţară, cu beneficii importante pentru noi, micii producători locali. Cei care am participat la târguri cu produsele noastre am reuşit să ne dublăm producţia şi să angajăm oameni noi, contribuind în felul nostru la dezvoltarea comunităţilor de la noi. Facem lucrurile cu mult drag şi cu grijă la fiecare detaliu, după reţetele şi după modelele pe care le-am învăţat de la bătrânii noştri, de zeci şi sute de ani. Tocmai de aceea vă spun sigur că producţia tradiţională şi ecologică de la noi este mult mai valoroasă decât cea similară din Vest, pentru că noi o facem în sistemul tradiţional, manual, în cantităţi mici şi cu ingrediente adevărate, nu într-un sistem industrial şi automatizat. De-asta le şi plac produsele noastre atât de mult oamenilor.” Ioan Tătăran, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş.

La târgul de produse tradiţionale şi ecologice de la de la real,- Cotroceni Afi Palace se găsesc peste 150 de produse tradiționale și ecologice: delicatese din carne (inclusiv jumări sau mezeluri tradiţionale), prăjituri de casă (cu brânză, măr, nuci, mac), diverse varietăţi de miere, dulceţuri de afine, coacăze, nuci verzi sau delicatese precum dulceţurile de piper alb, ceapă roşie, usturoi sau ardei iute, siropuri naturale de cătină, afine, muguri de brad, mentă sălbatică, soc, mure, trandafiri etc., dar şi sosuri ardeleneşti dulci sau picante, zacuscă, pită tradiţională şi cozonaci cu diferite umpluturi. Noutatea absolută a târgului de la real,- AFI Cotroceni o reprezintă sucurile ecologice de cătină, în diferite combinaţii speciale cu miere, morcovi etc. și produsele din lapte de capră nepasteurizat (lapte, iaurt, brânza, telemea, urdă, cașcaval, brânza cu mirodenii).

Clienţii magazinului vor avea ocazia să guste din cele mai spectaculoase şi delicioase produse tradiţionale ale Maramureşului şi Ardealului de Nord, celebrele plăcinte creţe, cu umpluturi de toate felurile (brânză dulce sau sărată, brânză cu diverse mirodenii, varză etc). Mai mult, plăcintele vor fi coapte pe loc, chiar în faţa clienţilor.

„Ştim cu toţii că zestrea culturală a nordului ţării este printre cele mai bogate şi mai spectaculoase, iar oamenii sunt interesaţi să o cunoască şi să o aprecieze la justa valoare. Noi, la real,-, am înţeles că a avea produse autohtone, cu specific local, în magazinele noastre, este un avantaj competitiv pentru noi, pentru că astfel putem aduce la raft produse de calitate, produse unicat, şi contribuim şi noi la dezvoltarea economiilor locale.” Nicolae Danciu, Senior Manager la real,- Hypermarket România.

Toate produsele prezintă garanţia proceselor de fabricaţie tradiţională şi ecologică, fără coloranţi, conservanţi sau aditivi alimentari artificiali, folosiţi îndeobşte în industria alimentară actuală.

Bucuresti, 16.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *