free download 78 travel guides written by experts

Suzana Dan | Loc de joaca

18 noiembrie 2014 – 24 ianuarie 2015
Spațiul Aiurart | București, Lirei 21
Curator: Erwin Kessler

Suzana Dan își face loc – loc de joacă la Aiurart.

"Îndepărtînd din peisaj tot ceea ce nu este "Suzi", Suzana Dan sucește mintea și sufletul locului pentru a-i imprima doar chipul propriu: vesel-sîngeros, abraziv-erotic, para-feminist, dureros de destins.

Suzana Dan se numără printre cei cîțiva artiști care au deformat-reformat arta românească la începutul anilor 2000, profesînd o artă angajat ne-serioasă. O artă care veștejea obișnuințele și așteptările publicului local, afundat în culturalism, estetism, spiritualism, conformism. Suzana Dan a dat cu pictura de pereți, făcînd să se scurgă din aceasta fluide diverse, lăsate la vedere pentru a oripila și, totodată, pentru a edifica privitorul. În timp, această edificare mereu scormonitoare, niciodată încheiată, mereu reconsiderată, a produs un edificiu, unul șui și șubred, așa cum este mereu arta vie. La Aiurart, acest edificiu se va întinde pe verticală, la orizontală, în diagonală, în toate zările și colțurile, cu toate mijloacele, de la pictură la postură, de la obiect la concept, precept, decept." Erwin Kessler

De asemenea, ne bucurăm să vă anunţăm că despre expoziția recentă a Iuliei Nistor, (i)… (ii)… (iii)… (iv)… la Aiurart în București (17.09 – 7.10 2014) va apărea în ediția printată ArtReview din decembrie, o recenzie de Olga Stefan.

i)… (ii)… (iii)… (iv)… este a doua expoziție personală în București a Iuliei Nistor și cuprinde lucrări realizate în 2014. Artista (n. 1985, București) locuiește și lucrează la Nurenberg, a studiat arte și filozofie și a fost recent distinsă cu Award of recognition la STRABAG ArtAward International 2014.

Bucuresti, 12.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *