Shadow

Superbrands, The Braves: eveniment dedicat curajului și excelenței în branding

  • 25 de branduri performante în pandemie au fost onorate cu trofee Superbrands
  • 5 branduri invitate la categoria Guest Brands
  • Recunoaștere onorifică pentru valori profesionale și instituționale: Anca Harasim – AmCham, Asociația Casa Majestății Sale și Irina-Margareta Nistor, pe scena evenimentului Superbrands
  • Volumul cu numărul 10 al cărții Superbrands pentru România a fost lansat oficial

Curaj, inovație și performanță: aceste atribute au definit cea de-a X – a ediție a Programului Superbrands pentru România, derulat pe piața locală de către agenția de comunicare strategică BDR Associates. În cadrul ceremoniei de acordare a trofeelor Superbrands, care a încheiat ediția curentă, a avut loc și lansarea oficială a Volumului 10 al cărții Superbrands pentru România. Evenimentul special a adus recunoaștere unor branduri de elită aflate printre cele care au primit statutul Superbrands în 2021, în urma votului membrilor Consiliului de Onoare al Superbrands și cercetării de piață derulată de către Ipsos pe un eșantion reprezentativ de consumatori.

25 de branduri, dintre cele câteva sute eligibile pentru statutul Superbrand în 2021, onorate cu trofee

Strădania de a menține aceleași standarde înalte de calitate, pasiunea pentru inovație, ambiția de a evolua în preferințele consumatorilor, precum și diferențierea pe piață au reprezentat criterii de bază în acordarea statului de Superbrand unor branduri puternice, în perioada pandemiei. Printre acestea se numără și cele 25 de branduri invitate să își spună povestea în volumul 10 al cărții Superbrands, fiind onorate cu trofee în cadrul Galei, din 9 martie: Allianz-Țiriac, Avocatnet.ro, Bonduelle, Borsec, BMI Bramac, Catena, DHL, Electric Castle, Europa FM, Fashion Days, Garanti BBVA, Gerovital, IQOS, Medlife, Mobexpert, Olympus, Oral-B, Orange, Profi, Rompetrol, Scotch-Brite, Tymbark, Untdelemn de la Bunica, Vaillant, Visa.

Book Cover Superbrands 2021

5 branduri invitate în secțiunea Guest Brands a volumului 10 al Cărții Superbrands

Artmark, Art Safari, Marmorosch Hotel, Nordis Hotels, TIFF sunt brandurile din diverse industrii care s-au poziționat în piață prin reputație excelentă construită în 2021 și care au urcat pe podium, pentru a primi diplomele onorifice Superbrands. Aceste branduri intrate în atenția programului Superbrands România în ediția curentă își descriu ascensiunea remarcabilă, la categoria Guest Brands.

“Atributul The Braves acordat brandurilor omagiate în această ediție a fost inspirat de curajul lor de a se reinventa în perioada economică grea, dar și provocatoare, determinată de restricțiile impuse de pandemie, traversată în trecutul recent. Astăzi, ideea de curaj este mai puternică decât oricând, îmbrăcând noi forme de manifestare, pentru care cuvintele sunt prea puține, pentru a-l defini. Alăturăm curajului, respectul și solidaritatea, ca fiind împreună motto-ul timpurilor pe care le trăim. Cu atât mai provocatoare va fi pentru brandurile de elită ale României, perioada ce va urma, pentru că ele vor trebui să continue să se reinventeze, într-un mediu de afaceri influențat puternic de factori economici impredictibili dar și de un context geopolitic ostil. Convingerea noastră este însă că valorile vor triumfa. Cu curaj!”, declară Cătălina Rousseau, Country Manager Superbrands România/CEO BDR Associates.

Reprezentanți de vârf ai programelor Superbrands derulate în țări precum Portugalia, Israel, Austria, Cehia, Slovacia sau Marea Britanie au adresat mesaje virtuale în cadrul evenimentului, salutând performanța brandurilor de elită din piața românească: Wiszkidenszky András, Regional Director Superbrands CEE (Austria, Cehia, Slovacia), Pedro Diogo Vas, Country Manager Superbrands Portugalia și Angola, Damon Segal, CEO Superbrands Marea Britianie și Eran Yasur, Country Manager Superbrands Israel.

Recunoaștere onorifică

Evenimentul Superbrands The Braves a inclus trei momente de Recunoaștere Onorifică, dedicate unor personalități și unei instituții care au propus de-a lungul timpului valori și principii, contribuind cu curaj și dăruire la dezvoltarea unor domenii de activitate, sau la consolidarea imaginii României.

Au urcat pe podium: Anca Harasim, director executiv al AmCham, timp de peste 20 de ani, în prezent consultant în management, a primit trofeul onorific Superbrands, fiind desemnată drept cea mai admirată personalitate în afaceri din România, în 2021. Laudatio a fost rostit de către reputata jurnalistă Raluca Michailov, Owner, Forbes România.

Asociația Casa Majestății Sale s-a bucurat de înaltă recunoaștere onorifică, pentru susținerea cu asiduitate a valorilor patrimoniale, culturale și morale ale țării. Instituția a fost reprezentată pe scenă de către Felicia Duță, în calitate de director, iar Laudatio a fost rostit de renumita jurnalistă de televiziune, Dana Deac.

Emblematica doamnă Irina-Margareta Nistor, interpret de film, a fost onorată pentru contribuția personală la menținerea unor valori culturale ale României, discursul de Laudatio fiind rostit de către cunoscuta actriță Daniela Nane.

Manifestarea s-a încheiat cu un moment sensibil dedicat, cu admirație, emoție și respect, Ucrainei și curajului poporului ucrainean.

Închiderea celei de a X-a ediții a programului Superbrands pentru România s-a desfășurat la hotelul Marmorosch Bucharest și s-a bucurat de o numeroasă participare a reprezentanților mediului de afaceri, a unor personalități din cultură sau din industrii creative, lideri de opinie din alte domenii. Amfitrionii serii au fost Laura Dragomir, jurnalist și consultant în comunicare și Colin Lovering, președintele Camerei de Comerț Britanică – Română.

Evenimentul a fost organizat de către agenția de comunicare strategică, BDR Associates/Hill+Knowlton Strategies, cea care administrează programele Superbrands pentru România încă din 2005. Evenimentul a fost transmis live pe pagina de Facebook a Superbrands Romania și pe pagina de YouTube a agenției BDR Associates.

Cartea Superbrands pentru România reprezintă, prin brandurile puternice intrate în fiecare program, un excepțional instrument de promovare a potențialului pieței românești, putând fi considerată și un purtător de imagine pentru România.

Superbrands România în cifre:

  • 16 ani de activitate în piața locală
  • 10 ediții derulate: 8 ediții Consumer Superbrands (2006, 2010, 2012, 2013, 2015, 2017, 2019, 2021) și două ediții Business Superbrands (2007 și 2008)
  • 375 de modele de succes în branding și comunicare
  • 260 de personalități și lideri de opinie din diferite domenii de activitate, specialiști și profesioniști în management, marketing, comunicare, branding, media și alte sectoare relevante au făcut parte din Consiliul de Onoare Superbrands
  • Mai multe informații despre programul Superbrands România sunt disponibile pe www.ro.superbrands.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *