Shadow

Studiu Authentrip: Care sunt planurile de călătorie ale românilor pentru anul 2020?

Authentrip, platforma de călătorii autentice, bazate pe experiențe personalizate, anunță rezultatele celui mai recent studiu dedicat evaluării intențiilor de călătorie ale românilor pentru următoarea perioadă.

Efectuat pe un eșantion reprezentativ de 551 de respondenți, sondajul (lansat de Authentrip în colaborare cu agenția Romania Photo Tours) a avut ca obiectiv măsurarea intențiilor de călătorie pentru anul 2020, în contextul pandemiei actuale.

Conform răspunsurilor primite, anul 2020 pare să fie “anul României”, mai exact al turismului intern, pentru un plus de încredere și de siguranță. Există însă și români care plănuiesc călătorii în străinătate, 80% dintre aceștia alegând țări din Europa, cele mai apreciate destinații fiind cele balneare din jurul Mediteranei: Grecia, Spania, Croația, Muntenegru, Turcia sau Italia.

Cum arată harta destinațiilor exotice din perspectiva călătoriilor?

Pentru perioada în care călătoriile vor fi din nou posibile în întreaga lume, iar restricțiile vor dispărea, un segment reprezentativ de respondenți continuă să viseze la destinații exotice și la vacanțe relaxante pe alte continente. Dintre românii care au participat la studiul Authentrip, 30% au în vedere Asia (în special Thailanda, Japonia și Rusia), 12% ar rezerva o călătorie în America Latină (Mexic, Cuba sau Argentina), 8% ar opta pentru America de Nord (USA și Canada), în vreme ce 6% visează la destinații din Africa (Africa de Sud, Maroc și Tanzania).

Studiu AuthenTrip_infografic

Astfel, pentru mai bine de jumătate dintre respondenți, bucuria de a explora locuri autentice, de a descoperi culturi și tradiții îndepărtate, de a testa noi preparate culinare, rămâne o dorință importantă, părând a nu fi fost afectată de pandemie.

Care este durata principalei vacanțe pe care românii o plănuiesc pentru anul 2020?

Cei mai mulți dintre respondenți ar opta pentru vacanțe cuprinse între 8 și 14 zile (50.2%), în timp ce peste 16% ar prelungi călătoriile la peste 2 săptămâni de relaxare, cunoaștere și vizitare. Cu siguranță, restricțiile impuse anul acesta, prin instalarea pandemiei, au redeschis apetitul pentru peterecerea timpului departe de casă, pentru a explora locuri noi și pentru a resimți libertatea pe care o oferă călătoriile. Mai mult decât atât, în ultimii ani, numărul românilor care au ales să călătorească a fost în creștere, așadar există numeroase argumente ce pot confirma această tendință.Foto AuthenTrip

Care este bugetul mediu alocat pentru călătoriile din acest an?

35.7% dintre respondenți ar aloca maxim 500 de Euro/persoană pentru concediul din acest an, 34.5% au răspuns că bugetul se încadrează în intervalul 500–1000 de Euro/persoană, 14% fiind dispuși să cheltuie între 1000 – 1500 de Euro de persoană. Doar 4% ar avea alocat un buget de peste 1500 de Euro de persoană în acest an.

Despre Authentrip

Cu o experiență de peste 10 ani în turismul individual personalizat, consultanții AuthenTrip planifică și organizează pachete dedicate călătorilor, special gândite în funcție de așteptările acestora și de specificul destinațiilor alese.

Platforma de oferte turistice Authentrip se concentrează pe a le oferi călătorilor o experiență completă și personalizată de vizitare, cunoaștere, descoperire a elementelor autentice, specifice fiecărei destinații în parte, bazându-se pe o senzorialitate completă. Fiecare călătorie este construită individual, împreună cu fiecare călător și 100% adaptat nevoilor sale (perioadă, centre de interes, buget etc.). Specializată exclusiv pe destinații explorate personal, AuthenTrip se adresează românilor care plănuiesc să descopere România, Finlanda, Norvegia, Insulele Feroe, Cuba, Mexic, Armenia, Georgia sau Țările Baltice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *