free download 78 travel guides written by experts

Mythos. Miturile Greciei repovestite

Stephen Fry
Editura Trei

Stephen Fry este un cunoscut actor și jurnalist, scriitor și regizor multipremiat.

Pasiunea lui pentru Grecia antică prinde viață în cartea Mythos. Miturile Greciei repovestite, recent apărută la Editura Trei.

Miturile grecești, scrieri ample care au încercat să explice facerea lumii și evoluția ei, au fascinat oamenii din Antichitate până în prezent, multe scrieri sau opere de artă inspirându-se din Grecia antică.

Stephen Fry - Mythos. Miturile Greciei repovestite recenzie

Stephen Fry reușește să facă miturile grecești extrem de accesibile cititorilor moderni. fără a pierde nici un pic din esența miturilor și detaliile incluse în acestea, dar făcând paralele inedite și analogii cu situații cu care oricine se întâlnește în viața de zi cu zi, miturile de vin mai ușor de urmărit și de înțeles. stilul lui Stephen Fry este unul accesibil, iar partea de început, inclusiv hărțile incluse, și detaliile de la final ajută la înțelegerea și clarificarea unor noțiuni și elemente. Veți găsi și pagini color, de-a lungul cărții, cu câteva opere de artă relevante.

“Pentru învingători, prada de război. Ca un CEO care tocmai a încheiat preluarea foarte dificilă a unei companii, Zeus voia să scape de vechea conducere și să-și aducă oamenii lui. El le-a alocat fraților săi câte un domeniu, câte o sferă de responsabilitate divină. Președintele Nemuritorilor își alegea cabinetul.”
Umorul lui Stephen Fry, poate cunoscut multora din seria A Bit of Fry and Laurie (scrisă împreună de Fry și Hugh Laurie, faimos pentru rolul din House),
își face simțită prezența și în această carte.

“Cu un râs – nedemn de o zeiță a iubirii și a frumuseții – care se plasa undeva între un cotcodăcit și un cârâit strident, Afrodita plecă, trântind ușa celulei.”

Mythos. Miturile Greciei repovestite este o lucrare bine documentată, atent scrisă și accesibilă tuturor celor care vor să redescopere miturile Greciei într-o narare modernă, dar și celor care vor să afle mai multe despre aceste mituri, într-un limbaj colocvial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *