free download 78 travel guides written by experts

“STRASBOURG CONNECTION” la final – conferinta de presa

(24 ianuarie 2011)

Radio Romania va invita miercuri, 26 ianuarie 2011, ora 11.00, la Sala Radio, la conferinta de presa de incheiere a proiectului european “Strasbourg Connection”.

Radio Romania International si Radio Romania Cultural au lansat in urma cu un an proiectul cu finantare europeana “Strasbourg Connection”.

Proiectul a constat, in principal, in realizarea si difuzarea emisiunii cu acelasi titlu, consacrata rolului si locului Parlamentului European, valorilor comunitare, dar si problemelor si dezbaterilor europene si, in special, impactului pe care acestea il au asupra vietilor romanilor.

In perioada ianuarie-decembrie 2010, cele doua posturi din cadrul Radioului public au realizat o serie de 12 radioprograme de cate 60 de minute, difuzate lunar, la ore de maxima audienta.

Emisiunile au inclus stiri, reportaje, vox pop-uri, interviuri cu europarlamentari, specialisti romani si straini, miniportrete ale europarlamentarilor romani din actuala legislatura, analize si opinii ale unor experti pe probleme europene si impactul acestora la nivel national, informatii utile, etc.

In cadrul proiectului “Strasbourg Connection” a fost organizata, de asemenea, dezbaterea cu tema „Rolul si impactul Parlamentului European asupra vietii romanilor”, la care au participat mai multi experti romani pe probleme europene.

Prezentare RRI

Radio Romania International este un post generalist care are ca misiune sa tina legatura intre romanii de peste hotare, de la membrii fostului exil anticomunist la conationalii plecati la munca sau la studii. RRI isi propune, de asemenea, sa faca mai bine cunoscuta Romania strainilor interesati de tara noastra si de zona geografica.

RRI emite 54 de ore de programe pe zi, in romana, dialectul aroman si 10 limbi straine, pe unde scurte in sistem analogic si digital (Digital Radio Mondiale), prin Internet, via satelit, dar are si programe retransmise in FM, pe unde medii, prin telefonul mobil, in sistem podcast in diferite regiuni din lume.

Prezentare RRC

Fie ca vorbim despre Cultura sau despre cultura, la Radio Romania Cultural poate fi ascultata o diversitate de emisiuni, cu subiectele de actualitate ale zilei care ne aduc in atentie totodata temele importante ale culturii. Asadar, de la Kant, la cultura pop – teme cu inteles si pe inteles.

De la primele transmisii din 1928, cultura are, s-ar putea spune, state indelungate la radioul public si la Radio Romania Cultural. Pot fi ascultate emisiuni de mare traditie, foarte iubite de ascultatori, ca teatrul radiofonic, dar si emisiuni dinamice cu un format nou, cum sunt cele din prima parte a zilei. Nu ar trebui pierdute nici corespondentele, concertele, galele de premiere ale unor institutii prestigioase si multe alte evenimente ce pot fi ascultate numai la Radio Romania Cultural.

Bucuresti, 24.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *