free download 78 travel guides written by experts

Strainii invata de la Elena mitul ielelor

Cea de-a doua repetiţie a ţării noastre pe scena din Moscova a surprins plăcut întreaga asistenţă de aici: oficiali, tehnicieni, jurnalişti. Şi asta deoarece elementele care au lipsit la repetiţia de luni (recuzită, efecte speciale şi grafică), au fost acum prezente.

Reprezentaţia Elenei debutează cu un fum gros din care apar dansatoarele, care rotesc o imensă stâncă ce se transformă într-un jilţ în care stă Elena. De aici, începe interpretarea vocală, susţinută de o coregrafie care, împreună cu grafica, readuce în atenţie mitul ielelor. Este mitul pe care Elena speră să îl transforme în realitate şi, aşa cum ielele îi vrăjesc pe muritorii care le privesc dansând şi cântând, aşa şi Elena intenţionează ca, alături de colegele de scenă, să atragă publicul şi să îl facă să voteze pentru România. De altfel, jurnaliştii prezenţi s-auarătat surprinşi de acest mit şi de conceptul original cu care se prezintă ţara noastră în acest an la Eurovision.

Aşa cum a declarat şeful delegaţiei, Dan Manoliu, în conferinţa de presă de azi, în afară de unele reglaje la sonorizare, repetiţia a decurs foarte bine. Toate cerinţele făcute de România au fost îndeplinite, urmând ca şi sonorizarea să fie pusă la punct până la repetiţia următoare.

Şi de data aceasta Elena a fost rugată să cânte pentru jurnalişti, care mai apoi au făcut coadă să facă fotografii şi să obţină un autograf de la ea. Şi această sesiune a durat atât de mult încât, spre regretul jurnaliştilor, organizatorii au trebuit să intervină şi să o oprească pentru a permite începerea conferinţei următoare.

Elena intră în concursul de la Moscova în data de 12 mai, în prima semifinală Eurovision, cu piesa „The Balkan Girls” compusă de Laurenţiu Duţă. Semifinalele Eurovision vor avea loc pe 12 şi 14 mai, iar finala pe 16 mai, toate putând fi urmărite în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional.

Atenţie! – Telespectatorii români din Europa o vor putea vota pe Elena numai dacă vor urmări transmisia televiziunii publice din ţara în care se află. Numai în acest mod vor afla numerele de telefon alocate de fiecare ţară piesei României.

Moscova, 08.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *