free download 78 travel guides written by experts

Stagiunea de marti seara. Recital cameral Francesco Ionascu – vioara si Aurelia Visovan – pian

Francesco Ionaşcu este laureat a peste 25 de concursuri naționale și internaționale. În prezent este student la Royall College of Music din Londra la clasa profesorilor Natalia Lomeiko și Yuri Zhislin.

Din 2011 Aurelia Vişovan este studentă la Universiatea de Muzică din Viena, unde în prezent lucrează cu prof. univ.Martin Hughes. În luna ianuarie 2013, pianista și-a făcut debutul în Sala Mare a Filarmonicii din Berlin, interpretând Concertul nr.2 de P.I.Tchaikovsky, alături de “Das Sinfonie Orchester Berlin” sub conducerea dirijorului Stanley Dodds.

În seara zilei de 20 mai a.c., cei doi tineri muzicieni români concertează în cadrul Stagiunii de marţi seara pe scena Sălii mici a Ateneului Român.

Stagiunea de marţi seara
Marti, 20 Mai 2014, 19:00 – 20:00, Ateneul Roman/Sala mică

FRANCESCO IONAŞCU – vioară
AURELIA VIŞOVAN – pian

Program:

  • Serghei ProkofievSonata nr. 1, în fa minor, pentru vioară şi pian, op.80
  • A.PopȚiituri
  • César FranckSonata în la major pentru vioară și pian

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Născut într-o familie de muzicieni, la 21 decembrie1991 la Venezia, Francesco Ionașcu descoperă lumea minunată a notelor muzicale la vârsta de 4 ani, iar la 6 ani începe studiul viorii la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”din Cluj-Napoca la clasa profesoarei Mariana Suma, continuând apoi cu prof. univ. dr. Valer Maior de la Academia de Muzică „G.Dima”și cu Robert Truț, violonist la Filarmonica „Transilvania”din Cluj –Napoca.

În prezent este student la Royall College of Music din Londra la clasa profesorilor Natalia Lomeiko și Yuri Zhislin.

Pâna la 22 de ani, a avut peste 80 de concerte ca solist cu prestigioase orchestre din Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu –Mare, Târgu Mureș, Craiova. Dintre dirijorii sub bagheta cărora a cântat ii amintim pe: Lawrence Foster (S.U.A.), Franz Lamprecht (Germania), Francois Robert Girolami ( Franța), regretatul Alexandru Lăscae ( Olanda), Gemesi Gheza ( Ungaria), Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Petre Zbârcea, Ilarioan Ionascu Galați, Tiberiu Soare, Cristian Sandu.

În afară de România, a susținut concerte în Anglia, Germania, Franța, Italia, Ungaria, în prestigioase locații: Ateneul Român și Sala Palatului (București), St.James’s Piccadilly, Steinway Hall, St.Mary Abbots Church ( Londra), Tonnhalle ( Dusseldorf), Ambasada României din Paris și Londra.

Este laureat a peste 25 de concursuri naționale și internaționale, printre care:

  • Premiul I la BPSE Chamber Music Competition, Londra, iunie 2012
  • Premiul III și Premiul Asociației Criricilor Muzicali la Concursul Internațional „Ștefan Ruha”, 2008
  • În 2006 este finalist la „Eurovision Young Musician”
  • Premiul II la Concursul Internațional „Jeunesse Musicales”, 2005
  • Premiul I și Premiul Special al Juriului pentru interpretarea piesei „Le streghe” de Paganini la Concursul Internațional „Remember Enescu”, 2003
  • Premiul Special al Juriului la Concursul Internațional „A.Postachini”de la Fermo-Italia, 2002

Din 2008 este bursier SoNoRo, concertând alături de mari artiști: Daishin Kashimoto (concert maestru la Berliner Philharmoniker), Alexander Sitkovetski, Natalia Lomeiko, Diana Ketler, David Cohen, Bjorn Lewis (Londra), Petras Geniusas (Vilnius), Răzvan Popovici ( Munchen), Bernhard Naoki Hedenborg (Viena) , Reto Bieri (Berna).

A participat la masterclass cu prestigioși violoniști: Pinchas Zukerman, Ivry Gitlis, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz.

Aurelia Vişovan s-a născut la 30 iunie 1990 în Sighetu Marmaţiei, în Maramureş. A început studiul pianului în localitatea natală, la vârsta de 5 ani, sub îndrumarea profesoarei Monica Chifor. Încă de la vârsta de 6 ani a participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, obţinând peste 20 de premii I.

La vârsta de 12 ani Aurelia susține deja primul ei concert cu orchestra, la Cluj, interpretând Concertul în Re major de J.Haydn. De la vârsta de 12 ani îşi continuă studiile la Cluj, mai întâi la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, sub îndrumarea profesoarei Gerda Türk, iar mai apoi din 2008, la Academia de Muzică „G.Dima”, unde până în 2010 beneficiază de îndrumarea şi sprijinul prof. univ. dr.Adriana Bera. În 2011 este acceptată să studieze la Universiatea de Muzică din Viena, unde în prezent lucrează cu prof. univ. Martin Hughes.

În anul 2007, ca urmare a câştigării premiului I şi a Marelui Premiu la Concursul Internaţional “Sofia Cosma” din Arad este invitată să susţină un recital la Bremen, în Germania, în sala de concerte “Die Glocke”. După începerea studiilor la Viena, Aurelia este invitată să concerteze în diferite săli de prestigiu din acest oraș, cum ar fi ”Gläsener Saal” din Musikverein, sau ”Gesellschaft für Musiktheater”.

A participat la numeroase workshopuri şi cursuri de măiestrie cu muzicieni renumiţi, printre care Gabriel Amiras, Dang Thai Son, Sylviane Deferne, Stephen Hough, Cordelia Höfer-Teutsch, Andrzej Jaśinski, Diana Ketler, György Kurtág (muzică de cameră), Robert Levin, Sontraud Speidel și Mihaela Ursuleasa.

În anul 2009 este selectată ca bursieră a proiectului SoNoRo-Interferenţe, unde are ocazia să lucreze şi să cânte alături de tineri muzicieni de renume mondial, printre aceştia aflându-se Alexander Sitkovetsky, Julian Arp, Natalia Lomeiko, Diana Ketler şi Răzvan Popovici. Ca urmare a acestui workshop, este invitată ulterior să participe şi în Festivalul de Muzică de Cameră “SoNoRo” din Bucureşti. În activitatea sa în domeniul muzicii de cameră, este foarte activă şi la Viena, unde a avut ocazia să lucreze în mod repetat sub îndrumarea muzicienilor din Altenberg Trio.

Susţine constant numeroase recitaluri şi concerte în ţară, iar ca membră a Fundaţiei”Remember Enescu” a fost invitată în cadrul Concertelor din Piaţa Festivalului “George Enescu”, eveniment transmis în direct de TVR Cultural.

În mai 2012, Aurelia este invitată să susțină Concertul de Deschidere al festivalului ”Sächsisches Mozartfest” în Chemnitz, Germania, împreuna cu Philharmonisches Kammerorchester Dresden, condusa de maestrul Wolfgang Hentrich.

A colaborat cu diverse Filarmonici şi Orchestre din ţară, printre acestea numărându-se Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti, Orchestra Română de Tineret şi Filarmonicile din Cluj, Satu-Mare, Arad şi Sibiu, sub bagheta unor maeştri precum Cristian Mandeal, Cristian Brâncuşi, Victor Dumănescu, Mihail Agafița sau Petre Sbârcea.

În luna ianuarie 2013, pianista și-a făcut debutul în Sala Mare a Filarmonicii din Berlin, interpretând Concertul nr.2 de P.I.Tchaikovsky, alături de “Das Sinfonie Orchester Berlin” sub conducerea dirijorului Stanley Dodds.

Sponsor oficial: Ţiriac Auto, partener autorizat Mercedes-Benz
Sponsori: Cognistudio, Dacia, Linde
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Port.ro, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Bucuresti, 14.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *