free download 78 travel guides written by experts

Spovedanie la Tanacu

Teatrul Odeon are placerea sa anunte programarea spectacolului Spovedanie la Tanacu miercuri, 8 iulie si joi, 9 iulie, de la ora 19.00.
 
O coproductie Teatrul Odeon si Institutul Cultural Roman in cadrul Academiei Itinerante Andrei Serban (o initiativa a ICR New York)

Spovedanie la Tanacu

dupa romanul jurnalistic de Tatiana Niculescu Bran, dramatizat de autoare

Regia: Andrei Serban
Elemente scenografice: Oana Lazar
Filmari documentare: Mirel Bran
Cu: Csilla Albert (Teatrul Maghiar de Stat, Cluj), Richard Balint (Teatrul de Stat, Oradea), Ionut Caras, Ramona Dumitrean, Cristian Grosu, Catalin Herlo (Teatrul National “Lucian Blaga”, Cluj), Cristina Holtzli (Teatrul National, Tg. Mures), Nicoleta Lefter (Teatrul Odeon), Mara Opris (Teatrul “Tony Bulandra” Targoviste), Relu Poalelungi (Teatrul Odeon), Andrea Tokai (Teatrul National si Teatrul Maghiar din Timisoara), Florentina Tilea (Teatrul National “Radu Stanca”, Sibiu) si Tatiana Niculescu Bran.
 
Durata spectacolului: 1h40
Tipul spectacolului: teatru-documentar
Pretul biletelor: 37,10 lei; 31,80 lei
 
“Crucificata de cateva calugarite si un preot, o tanara calugarita moare in timpul unui ritual de exorcizare intr-o manastire indepartata din Moldova.” Acesta este titlul vehiculat in presa din toata lumea in iunie 2005. Dar care este adevarul si care fictiunea in aceasta poveste senzationala?

“Teatrul este locul perfect pentru a genera un schimb direct si imediat. Este motivul pentru care am ales acest mijloc in incercarea de a comunica ceva ce ne priveste pe toti. Chiar daca incidentul real s-a intamplat intr-o manastire indepartata si uitata din Moldova, la periferia civilizatiei occidentale, ecourile acestei povesti sunt universale”. Andrei Serban
 
Aceasta este a patra serie de spectacole prezentata la Bucuresti, dupa premiera din mai 2008 de la Teatrul Odeon, reprezentatiile din iulie 2008 si prezenta in cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor Europene din noiembrie 2008. In acelasi an, Spovedanie la Tanacu a fost prezentat la Iasi si la Festivalul Dramaturgiei Romanesti de la Timisoara unde, actritele Ramona Dumitrean si Andrea Tokai au fost distinse cu Premiul pentru cea mai buna actrita.
 
Spectacolul realizat in cadrul Academiei Itinerante Andrei Serban, o initiativa a Institului Cultural Roman din New York a avut premiera mondiala la 1 octombrie 2007 la New York.

In decembrie 2008 spectacolul a fost prezentat in Franta, la sediul Ambasadei Romaniei de la Paris, iar in martie 2009 a fost invitat in Polonia, la Festivalul de Piese Placute si Neplacute de la Lodz, unde actritele Ramona Dumitrean si Andrea Tokai au fost din nou distinse cu Premiul pentru cea mai buna actrita. Turneele internationale au fost realizate cu sprijinul Institutului Cultural Roman.
 
In attach foto de Augustina Iohan

Consultant artistic
Tamara Susoi, Laura Sterian
Secretar literar
Luiza Balaceanu

Bucuresti, 29.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *