free download 78 travel guides written by experts

Spațiul Revelației

Alastair Reynolds
Editura Nemira

Amarantinii au dispărut cu mult timp în urmă, distruși de propriul soare. Arheologul Dan Sylveste studiază dispariția lor, mai ales că erau o rasă avansată tehnologic.

spatiul revelatiei

Până aici nu ar fi multe lucruri extraordinare. Dar totul se complică întrucât pe urmele lui Sylveste se află câteva ființe. Khouri este o entitate specială care a fost angajată să îl asasineze. Ultranauții doresc să își salveze capitanul, grav bolnav. Ei speră că Sylveste ar putea să le spună de ce suferă și cum să îl salveze.

Eroul principal trebuie să supraviețuiască. Dar nu e ușor. Ce va face vă las pe voi să aflați. Eu adaug doar că Spațiul Revelației este primul volum din trilogia cu același nume și că finalul vă va lăsa dorind să citiți următoarea carte în serie.

Acest roman este chiar cartea cu care a debutat Alastair Reynolds. Povestea este bine gândită, suspansul și acțiunea fiind atent dozate. Personajele sunt interesante, la fel ca și civilizațiile și toate celelalte elemente de SF. Alastair Reynolds este cu siguranță un scriitor care merita să fie descoperit de toți pasionații genului, iar Spațiul Revelației este un excelent început.

„O carte copleșitor de ingenioasă… În viziunea lui Reynolds despre un viitor dominat de inteligența artificială se simte răceala întunericului dintre două stele.” Publishers Weekly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *