free download 78 travel guides written by experts

„Spargatorul de nuci pe gheata” (21 ianuarie – Sala Palatului) in secolul vitezei:

Dansatorii rusi aluneca pe patine de ultima generatie!

Inceputul reprezentatiei este familiar – fabuloasa muzica a lui Ceaikovski, oaspeţii petrecerii în jupoane, iar cel de-al al doilea act – divertismentul reprezentat de naţiuni diferite. Dar când Sankt-Petersburg State Ballet on Ice aduce versiunea sa din Spargatorul de Nuci la Sala Palatului din Bucuresti în această lună, mai exact pe 21 ianuarie, observam o diferenţă esenţială: o distributie care nu este pe poante, ci pe patine, fapt ce adaugă magie basmului legendar.

Pe lame, Spargatorul de nuci devine efervescent, de nestăvilit. Jocul balerinilor, combinat cu povestea fabuloasa desfasurata pe un taram minunat iernatic fac din producţia Sankt-Petersburg’s o experienta magica.

În timpul primului act al baletului costumele amintesc de moda producţia originala din secolul al 19-lea, însă încălţămintea balerinilor este radical modificata. Astfel, acum, la mai mult de o sută de ani după premiera Spargatorului de Nuci, incaltarile duc „foamea” de viteza a spectatorilor la nivel de experienta halucinanta prin intermediul unor patine de ultima generatie ce amplifica viteza, creand un show ametitor.

Nu pierdeti un spectacol magnific pentru care s-au pus deja biletele in vanzare in reteaua Vreau Bilet – et. 2 – Unirea Shopping Center, Carrefour Feeria – Baneasa Shopping City, Real Hypermarket Vitan, la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro . Pretul acestora variaza intre 70 si 280 de Lei, in functie de categoria de loc.

Informatii generale:

În 1892 Marius Petipa si Lev Ivanov au realizat premiera originala a spectacolului ”Spargatorul de Nuci” în Sankt Petersburg. Cum in acest secol fascinaţia noastră pentru masini rapide, calculatoare mai rapide şi o comunicare mai rapidă este tot mai acuta gasim o metaforă apta chiar în această versiune a „Spargatorului de nuci” – o reprezentatie ametitoare la propriu. Beneficiind de coregrafia maestrului Konstantin Rassadin, aceasta versiune pe gheata a avut premiera în 1996. Neobişnuit in aceasta producţie gasim combinatia armonioasa a lui Rassadin in ceea ce priveste „vocabularul” unic al baletului şi patinajul. Astfel, armonia unica dintre balet si patinaj reflectă clar formarea lui Rassadin ca si absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia şi star dancer pentru Teatrul Maryinsky – fostul Kirov. Dansatorii lui sunt foşti campioni la patinaj şi câştigătorii de concursuri internationale. Ceea ce este comun pentru patinatorii rusi este faptul ca clasele de balet joacă un rol important în formarea lor. Odată ce patinatorii sunt acceptati în Sankt-Petersburg State Ballet on Ice, acestia sunt obligati să ia cursuri de balet în mod regulat.

Asemenei versiunii de balet tradiţionala, ea spune povestea tinerei Clara, care primeşte o papusa Spargatorul de nuci de la Herr Drosselmeier, care devine în mod miraculos umana, se lupta cu şoareci chiar si o duce in Regatul de dulciuri. Călătoriile acesteia prin ninsoare – de la o petrecere de Crăciun şi pana într-un paradis magic – fac ca aventura ei pe lame sa fie incredibila.

Bucuresti, 05.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *