free download 78 travel guides written by experts

Sonae Sierra si Caelum Developments au incheiat un parteneriat

în vederea dezvoltării Parklake Plaza

·    Centrul comercial va avea o suprafaţă de închiriat de cca 110 000 de metri pătraţi
·    Investiţia totală, fără TVA, este estimată la 591 milioane Euro

Sonae Sierra, specialistul internaţional în centre comerciale, şi Caelum Development, dezvoltator specializat în retail în Europa de Est, au constituit un joint-venture în participaţii 50:50 în vederea dezvoltării în Bucureşti a unuia dintre cele mai mari centre comerciale din Europa, Parklake Plaza, a cărui inaugurare va avea loc în Aprilie 2011. Parklake Plaza, situat pe un teren de 8,2 hectare, va avea o suprafaţă de închiriat de 110 000 de metri pătraţi.

Acest centru comercial inovativ, localizat în zona de est a capitalei, în sectorul 3, se va afla la doar 5 minute de mers cu maşina din centrul oraşului şi va beneficia de o amplă faţadă către strada Liviu Rebreanu, care are patru benzi. Construit pe cinci nivele, noul proiect va avea 443 de magazine şi o parcare subterană de 3,300 de locuri. Locaţia este accesibilă, beneficiind de legături cu toate mijloacele de transport – autobuz, tramvai sau metrou.

“Bucureştiul este cel mai dezvoltat oraş din România din punct de vedere economic, contribuind cu circa 21% la produsul intern brut şi asigurând un sfert din producţia industrială a ţării. Zona în care va fi localizat Parklake Plaza are o densitate mare a populaţiei, având 475 000 de locuitori la mai puţin de 10 minute depărtare şi 1,5 milioane de locuitori la mai puţin de 30 de minute. Sunt bucuros că Sierra şi Caelum au devenit parteneri în dezvoltarea unui astfel de proiect inovativ şi dominant” a declarat Álvaro Portela, CEO Sonae Sierra.

Despre acest proiect, David Sharkey, Caelum Development CEO, a adăugat: “Parklake Plaza pune la dispoziţia locuitorilor capitalei o ofertă unică şi diversificată de o calitate fără precedent, care include hipermarket Cora, multiplex Cinema City cu 14 săli de cinema, cele mai importante mărci naţionale şi internaţionale, precum şi o ofertă exclusivă de fashion şi divertisment. Am toată încrederea că oferta mixtă de magazine din Parklake Plaza va atrage cumpărătorii din zonă, care are un număr impresionant de 1,5 milioane locuitori, şi va furniza noi spaţii de retail atât de necesare pe piaţa din Bucureşti.”

Sonae Sierra a intrat pe piaţa românească prin achiziţionarea mall-ului River Plaza din Râmnicu Vâlcea, un centru comercial cu o suprafaţă de închiriat de 12,358mp, care a fost inaugurat în noiembrie 2006. În prezent, Sonae Sierra dezvoltă două noi centre comerciale în oraşele Craiova şi Ploieşti care vor fi inagurate în 2009, respectiv 2010. Investiţia totală este estimată la 293 milioane de Euro pentru o suprafaţă de închiriat de 64,070mp în Ploieşti şi de 55,537mp în Craiova, ambele centre comerciale fiind situate la mai puţin de 10 minute de mers cu maşina din centrul oraşului.

Caelum Development este prezent pe piaţa românească din septembrie 2006, în ianuarie 2007 achiziţionând terenul Parklake Plaza în colaborare cu Ri Investments.

Bucuresti, 2.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *