free download 78 travel guides written by experts

Sfintirea Bisericii de Gheata de la Balea Lac

Luni, 24 ianuarie, de la ora 12, în ţinutul de gheaţă şi zăpadă de la Bâlea Lac se va desfăşura slujba de sfinţire a Bisericii de Gheaţă.

Ceremonia este organizată mai târziu decât programarea iniţială, acest fapt fiind datorat condiţiilor meteorologice nefavorabile (temperaturi ridicate şi lipsa zăpezii) înregistrate în prima jumătate a lunii Ianuarie.

Acesta este cel de-al cincelea „lăcaş de cult” construit în cadrul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”, primul edificiu de acest fel fiind ridicat în iarna lui 2006-2007.

Biserica de Gheaţă are o formă asemănătoare cu obiectivele construite în sezoanele trecute. Modelul după care s-au inspirat constructorii fiind o biserică veche din satul sibian Mălâncrav.

La fel ca şi anii trecuţi, ineditul lăcaş de cult, singurul obiectiv de acest fel din Europa de Sud-Est, va avea un caracter ecumenic, fiind deschis spre vizitare oricărui turist, indiferent de orientare religioasă.

După ce va fi binecuvântată, biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber. În anii anteriori, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit: programe de rugăciuni organizate de diverse culte sau biserici, o cununie religioasă şi mai multe botezuri.

Slujba de sfinţire va fi oficiată de mai mulţi preoţi, reprezentanţi ai diverse culte recunoscute în ţara nostră. La eveniment sunt invitaţi delegaţi ai unor agenţii de turism, diverşi parteneri şi colaboratori, jurnalişti din ţară şi străinătate.

Bucuresti, 20.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *