metalshow

Sfaturi pentru folosirea eficienta si sigura a banilor in vacanta

1.    Folositi cardul pentru plati la comercianti. Comisionul este zero, si evitati riscul de a fi jefuit.

2.    Daca totusi aveti nevoie de numerar folositi bancomatele propriei banci. Pentru cardurile BCR retragerile de numerar de la oricare din ATM-urile din Erste Group au acelasi comision – 0,2% minin 0,2 lei. Asadar, daca vizitati Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, nu plecati cu banii cash din Romania, ci folositi bancomatele din Erste Group. Evitati astfel riscul furturilor, iar comisioanele sunt aceleasi.

3.    Cand ridicati bani de la ATM, sau cand platiti cu cardul, acoperiti tastatura cand introduceti codul PIN.

4.    Schimbati bani doar la banci, evitati casele de schimb obscure. Comisioanele ascunse pot sa aduce pierderi mult mai mari decat diferenta de curs.

5.    Profitati de bonusarea platilor cu cardul de credit pentru platile direct la comercianti. La BCR, pentru fiecare leu cheltuit primiti bonus un punct (valoare in lei 0,006 lei). De exemplu: daca cumparati bilele de avion in valoare de 1500 de lei, platiti cazarea tot 1500 lei si mai faceti cumparaturi cumparaturi de 1000 de lei, toate cu cardul de credit BCR, bonusul va fi in valoare de 24 de lei.

6.    Folositi cardurile de credit pentru a va plati cumparaturile de vacanta beneficiind de perioada de gratie (pana la 53 de zile in cazul BCR). Astfel, nu trebuie sa va reduceti bugetul de vacanta. In plus, la BCR, aveti toate cumparaturile asigurate pentru o perioada de timp dupa achizitionare. Daca se strica, veti primi banii inapoi pe ele. Daca folositi cardul Gold BCR pentru plata biletelor de avion, benefeciati chiar de o asigurare complexa de calatorie gratuit.

7.    Urmariti extrasele de cont, de oriunde din lume, cu ajutorul Canalelor Alternative (internet si phone banking) pentru a avea o mai buna evidenta a banilor cheltuiti si a evita surprizele neplacute.

8.    Interesati-va inainte sa plecati in vacanta care sunt plafoanele zilnice de retragere si de plati ale bancii cu care lucrati. Daca le considerati prea mici, faceti o cerere la consilierul personal pentru marirea lor. De exemplu, la BCR suma maxima care poate fi retrasa de la bancomat este echivalentul a 3000 lei.

9.    Asigurati-va inainte sa plecati ca stiti unde sa sunati in caz ca aveti probleme cu cardul: va este furat, se blocheaza, aveti nelamuriri legate de sumele chletuite. BCR asigura servciu de asistenta carduri care functioneaza non-stop si poate fi apelat la numerele 0040213111001 sau 0040213110216. Daca aveti probleme cu cardul in Romania, puteti apela linia unica de asistenta carduri la numarul: 021CARDURI.

Banca Comerciala Româna (BCR) a recompensat cu peste 2.450.000 lei posesorii de carduri BCR care au facut plăţi cu cardul direct la POS-urile comercianţilor sau pe internet  în perioada 9 Aprilie 2010 –  5 Iulie 2010. Ponderea tranzactiilor efectuate cu cardurile la pos-urile comerciantilor a ajuns la peste 28.06% din totalul tranzactiilor efectuate cu cardul, in Iunie 2010, comparativ cu Iunie 2009 cand ponderea era de 20%.
Comparativ cu luna Iunie 2009, in Iunie 2010 numarul de tranzactii efectuate cu cardurile BCR direct la comercianti a crescut cu 33%, iar volumul tranzactionat, a crescut cu 26%.

Bucuresti, 25.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *