metalshow

Serialul JERICHO numai la AXN

din 10 decembrie

Tu cum ai reacţiona dacă ai ştii că o explozie nucleară s-a produs nu departe de oraşul tău? Eşti complet izolat de restul lumii, nu mai nici un fel de informaţii.  

AXN, reţeaua de cablu şi satelit aparţinând de Sony Pictures Television Internaţional, care transmite programe de acţiune şi aventură în 6 ţări din Europa Centrală – Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, România şi Bulgaria – este primul canal din regiune care difuzează Jericho, ultimul serial american de succes.

Jericho este o dramă palpitantă despre ceea ce se întâmplă cu locuitorii unui orăşel din Kansas, după ce la orizont apare deodată un nor al unei explozii nucleare. Premiera: duminică, 10 decembrie. ora 21:10.

Un nor în formă de ciupercă apare la orizont, semn că s-a produs o explozie nucleară. Locuitorii din Jericho, un orăşel liniştit din Kansas, sunt izolaţi complet, cuprinşi de panică şi disperare, fără a şti dacă America mai există pe hartă. Oraşul cade pradă haosului. Paranoia pune stăpânire pe oameni, iar secrete adânc îngropate ies la suprafaţă. Unii vor găsi puterea interioară pentru a supravieţui dezastrului, ba chiar vor deveni eroi.

Conspiraţia creşte pe măsură ce povestea ia amploare. Trăiesc locuitorii din Jericho sub asediu? E sfârşitul lumii? Şi dacă vor supravieţui dezastrului, ce vor face după? Va mai avea viaţa vreun rost?

Întrebările pe care le ridică Jericho  ar putea să facă din serial următorul mare succes de televiziune. 

 Jericho a fost lansat în septembrie 2006 în SUA şi este serialul cu cele mai bune rezultate de audienţă dintre showurile CBS, după succesul lui Survivor din 2000 şi până acum.

Cu o ofertă diversificată de programe de televiziune, AXN aduce seriale de succes, atât din SUA cât şi din Europa. Printre producţiile difuzate de AXN se numără  Lost/Lost: Naufragiaţii, CSI:NY/ CSI: NY- Criminaliştii, Criminal Minds/Minţi Criminale, Rescue Me-Operaţiunea de salvare, Star Trek: Enterprise, In Justice/Justiţie şi serialele de succes ale Sony Pictures The Shield; reality-showuri de top precum The Amazing Race şi Survivor; dar şi extraordinara emisiune lifestyle de raliu, WRC Shakedown produsă numai pentru AXN. Filme blockbuster precum Jumanji; Lock, Stock şi Two Smoking Barrels; The Juror completează gama foarte variată de programe ale AXN.   

Sinopsis

JERICHO, ultimul serial de succes din Statele Unite are premiera duminică, 10 decembrie, ora 21:10, numaI la AXN

JERICHO, episodul 1

Skeet Ulrich, Gerald McRaney, Pamela Reed, Lennie James, Ashley Scott, Sprague Grayden, Michael Gaston, Brad Beyer, Kenneth Mitchell, Erik Knudsen şi Shoshannah Stern au rolurile principale în JERICHO, o nou serial dramatic de succes despre ceea ce se întâmplă cu locuitorii unui orăşel liniştit din Kansas, după ce la orizont apare deodată un nor nuclear, aruncându-i pe toţi în haos. Astfel, ei rămân complet izolaţi, întrebându-se dacă sunt singurii americani rămaşi în viaţă. Jon Turteltaub, unul dintre producătorii executivi ai serialului, a regizat episodul după scenariul co-realizatorului şi producătorului executiv Stephen  Chbosky.

Atunci când toate canalele de comunicaţie şi curentul electric sunt întrerupte, teama de necunoscut supune orăşelul unei mutilări sociale, psihologice şi fizice. Oraşul începe să se destrame odată ce teroarea, furia şi confuzia scot la iveală ceea ce este mai rău în unii locuitori. Jake Green, fiul risipitor al primarului din Jericho, devine erou fără voie atunci când un autobuz cu copii are accident din cauza exploziei nucleare.

Primarul Johnston Green trece are trăiri contradictorii, confruntat fiind cu întoarcerea fiului său înstrăinat, dar şi cu datoria faţă de cetăţenii oraşului când este chemat în acţiune. Soţia lui Johnston, Gail, este puternică şi înţeleaptă şi încearcă să îi apropie pe soţul său şi pe fiul ei preferat. Cel care încearcă să uzurpe puterea primarului este adversarul politic al lui Johnston, Gray Anderson, care îşi pune interesele personale deasupra binelui comunităţii pe care vrea să o conducă. Fratele lui Jake, Eric tânjeşte la o identitate în afara umbrei tatălui său şi nu poate suporta faptul că Jake este favoritul mamei lor.

Deşi norul apare la distanţă, el afectează toţi locuitorii din Jericho, printre care şi pe Dale Turner, un puşti de 16 ani din campingul-ui de rulote, de care se ia toată lumea şi care se trezeşte într-o situaţie ce i-ar putea schimba situaţia; pe Robert Hawkins, un străin misterios, pare a fi omul bun la toate atunci când apare pentru a ajuta la restabilirea ordinii; pe Heather Lisinski, tânăra profesoară foarte atrăgătoare care se află cu elevii ei în autobuzul care se întorcea dintr-o excursie, atunci când lumina orbitoare a exploziei cauzează teribilul accident; pe Emily Sullivan, iubita din liceu a lui Jake care locuieşte în afara oraşului şi care îşi continuă treburile inocentă, neştiind de catastrofă; pe Bonnie Richmond, o frumuşică de 17 ani cu auz deficitar; şi pe Stanley, fratele mai mare al lui Bonnie şi prietenul cel mai bun din copilărie al lui Jake.  

În primul episod, Jake se întoarce în Jericho după o lungă absenţă, pentru a-şi revendica o sumă de bani pusă de-o parte de tatăl său pentru el. Ultimii 5 ani din viaţa lui Jake sunt învăluiţi în mister, iar el evită întrebările despre unde a fost şi ce a făcut. În timp ce se părăseşte Jericho, mergând spre San Diego, Jack este martorul unei explozii nucleare la orizont – un eveniment care schimbă pe loc vieţile tuturor. În timp ce oraşul se confruntă cu o criză potenţial mortală, locuitorii de obicei responsabili din Jericho devin paranoici, priorităţile personale preiau controlul şi secretele bine ascunse ameninţă să fie dezvăluite. Unii însă vor găsi o forţă interioară nebănuită până atunci şi vor deveni eroi.

JERICHO, episodul 2

CONFRUNTAT CU PERICOLUL RADIAŢIEI, JACK ESTE CONTRA CRONOMETRU ÎN ÎNCERCAREA LUI DE A ADUCE LOCUITORII ORAŞULUI ÎN ADĂPOSTURILE SUBTERANE SIGURE.

Cu numai o oră înainte ca ploaia radioactivă din urma exploziei nucleare de la Denver să lovească Jericho, Jake se grăbeşte să aducă locuitorii oraşului în adăposturi sigure, departe de ploaie, pentru a nu fi iradiaţi. Când Jake şi ceilalţi află că adăpostul antiatomic al oraşului este într-o stare jalnică şi este de nefolosit, trebuie să găsească rapid o soluţie pentru a adăposti oamenii din Jericho. Între timp, Emily şi Bonnie sunt ţinute ostatice de doi puşcăriaşi evadaţi care se dau drept ofiţeri de poliţie.

Stephen Chbosky, unul dintre producătorii executivi şi co-realizator, a scris acest episod care a fost regizat de Jon Turteltaub, un alt producător executiv al serialului.

JERICHO, episodul 3

LA NUMNAI 18 ORE DUPĂ EXPLOZIE, ROBERT HAWKINS SE ÎMBRACĂ ÎNTR-UN COSTUM GALBEN DE PROTECŢIE ŞI POARTĂ MASCĂ DE GAZE.

Robert iese afară în ploaia radioactivă, se ocupă de un depozit ascuns de arme de atac şi alte provizii, mutând un sigur butoiaş dintr-o unitate de depozitare într-un camion mare închiriat. Camionul are o plăcuţă de licenţă de Kansas, nr. #KVJ572.  

La ferma Richmond, Stanley apare în sfârşit Bonnie, spre uşurarea surorii lui. Îi spune lui Jake că a văzut un grup de tancuri care se îndreptau spre vest, pe autostrada 70, spre Denver, Colorado. Mai dezvăluie totodată că a trebuit să meargă 20 de minute prin ploaie, expunându-se probabil unei mari doze de radiaţii. Între timp, unul dintre cetăţenii care găsiseră refugiu în mina de sare are un acces de panică şi claustrofobie. Oamenii din mină nu prea mai au mult aer. Gray şi prietenul lui, Shep, încearcă să îl calmeze în timp ce omul insistă să fie lăsat afară.

Ploaia trece şi oamenii încep să iasă din adăposturi. Jake împreună cu o echipă de pompieri aruncă în aer ieşirea blocată a minei şi scot afară supravieţuitorii. Heather descoperă că Scott este mort, se pare, din cauza  unui infarct, dar începe să suspecteze o crimă şi îl imploră pe Shep să-i dea mai multe informaţii. Jake şi Bonnie sunt mulţumiţi să vadă că, deşi surprins de ploaie, Stanley nu pare să sufere de efectele nocive ale radiaţiei.   

Cu veşti despre tancurile care se apropie de Denver şi cu puţinr informaţii noi, Jake vine cu un plan: să trimită echipe de cercetare în toate cele 4 direcţii, pentru a se încerca stabilirea unui contact cu posibili supravieţuitori. Jumătate în glumă, Gray îi numeşte pe cercetaşi „Cei 4 călăreţi ai apocalipsei”. Planurile lor sunt însă temporar întrerupte, când în barul local se prinde un semnal la televizor al unui program de ştiri în chineză, care arată puncte pe harta SUA unde au avut loc explozii: Denver, Atlanta, Chicago, Dallas, San Diego, San Francisco şi în jurul unui oraş ce pare a fi Seattle, probabil Philadelphia sau New York. După câteva secunde semnalul se pierde.

Înainte să plece, Gray îl critică public pe primarul Green, în faţa tuturor, acuzându-l că nu face tot ceea ce poate pentru a anticipa criza. Ca răspuns, primarul îl conduce într-o camera privată unde din senin îl loveşte pe Gray furios, spunându-i că oamenii au nevoie de conducerea lor şi că nu mai vrea să audă nimic despre asta până când criza nu se termină. Între timp, Heather descoperă o scrisoare lăsată ei de către Shep, care mărturiseşte că Scott chiar a avut un infarct, dar că el şi Gray nu au făcut nimic pentru a-i face rost de îngrijiri medicale, lăsându-l să moară în mină. Shep  pleacă cu ceilalţi, căutând ajutor.  

În drumul spre Wichita, Kansas, Jake găseşte un avion Boeing 757 abandonat pe autostradă. Deşi avionul a aterizat fără să sufere pagube vizibile şi a dispus de mijloacele sale de evacuare de urgenţă, nu se ştie unde se află supravieţuitorii. Epava unui avion cu reacţie regional, care s-a prăbuşit fără a lăsa probabil supravieţuitori se află nu departe de Boeing. Jack recuperează cutia neagră din avionul prăbuşit şi se întoarce în Jericho.

La biroul şerifului, copiii sunt scoşi afară din cameră şi este deschisă cutia neagră. Înregistrarea dezvăluie o situaţie disperată, haotică, în zbor. Se vorbeşte despre norii nucleari din Denver, Kansas City şi Dallas. Orice comunicare cu turnul de control aerian s-a pierdut, şi avioanele zboară fără ghidaj, în timp ce rezervele de combustibil se micşorează. Unii piloţi decid să încerce aterizări pe autostrăzi şi câmpuri. Înregistrarea se întrerupe când piloţii din avion realizează că se vor prăbuşi. Totuşi, Jake descoperă că logodnicul lui Emily pe care îl credea mort, e posibil să fi supravieţuit, pentru că o parte din transmisie arată că avionul lui a reuşit aterizarea de urgenţă pe un câmp din Nebraska.

Cu rezervele de carne ale oraşului aproape terminate, se organizează o masă comună pe străzile din Jericho. Robert Hawkins şi familia lui lipsesc de la eveniment. Soţia lui îl informează de voinţa copiilor lor de a participa, dar Hawkins respinge decisiv ideea spunând „nu suntem gata” şi continuă să construiască un zid poros în pivniţă, în aparenţă pentru a ascunde materialele recuperate din unitatea de stocare. Primarul Green îşi dă seama că este posibil să fie ultima oară când mai există o asemenea atmosferă în oraş.  

Episodul se încheie în forţă atunci când Dale găseşte o încărcătură pierdută de provizii într-un tren care nu a mai ajuns în oraş din cauza atacului şi care a fost abandonat de echipajul lui. Trenul intrase în coliziune cu un automobil care mai atârnă încă de locomotivă.  

JERICHO, episodul 4

LA 4 ZILE DUPĂ BOMBARDAMENTE, 1 ZI DUPĂ PLOAIA RADIOACTIVĂ

La televizor se transmite doar scurte scene aparent  filmate de un amator cu oameni care încearcă să scape de dezastrul atacurilor nucleare, după câte se pare. Eric şi Jake discută dacă montajul a fost făcut în Middle West, în timp ce Hawkins se uită în continuare, observând sinistru că cel care a filmat scenele este probabil mort. În timp ce încercă să ghicească despre ce oraş este vorba, Mary desenează un semn de întrebare peste harta Statelor Unite, în dreptul lui Cincinnati. Tocmai atunci însă, generatorul rămâne fără combustibil, lăsând barul fără electricitate.

Jake se întâlneşte cu Heather în faţa barului şi se oferă să o conducă acasă. Auzind sunetul unei sticle sparte, îşi dau seama că cineva vandalizează farmacia locală. Jake o trimite pe Heather după ajutor şi apoi descoperă un bărbat suferind de arsuri de gradul III foarte slăbit de efectul radiaţiilor. La centrul medical, bărbatul se prezintă ca Victor Miller şi avertizează, chiar înainte de a cădea în stare de inconştienţă, că ceva sau cineva urmează să vină.

Hawkins este acasă, părând să repete poveşti inventate pentru noi identităţi, împreună cu familia lui. Este întrerupt de unul dintre cei doi adjuncţi de şerif care are nevoie de ajutorul şi experienţa lui de poliţist. Hawkins îl urmează astfel, fără prea mare tragere de inimă, şi contribuie la spargerea unei petreceri în casa lui Skylar, unde constată exasperat că era şi fiica lui. Între timp, Eric se ceartă cu soţia lui ca să împrumute nişte combustibil pentru bar, promiţându-i în final că o va ajuta să găsească carburant şi pentru spital. În cele din urmă, Jake, Stanley şi Heather reuşesc să aspire nişte combustibil din staţia de benzină utilizând o pompă de apă şi să transporte astfel combustibilul până la centrul medical, exact atunci când generatoarele de acolo se opresc. Eric se întoarce şi el, dar prea târziu pentru a mai contribui.

Mai târziu, devine evident că Victor a ajuns în oraş luându-i maşina lui Shep (în episodul anterior, Shep părăsise oraşul pentru a căuta ajutor). Discutând implicaţiile morale ale torturării unui bărbat pe moarte pentru a afla unde se află prietenul lor, Jake şi Hawkins îl trezesc cu o injecţie de adrenalină.

Complet treaz, dar cu dureri îngrozitoare, Victor dezvăluie că găsise maşina lui Shep abandonată şi condusese un grup de refugiaţi din Denver la un lac în afara oraşului. Pare de asemenea surprins de vederea lui Hawkins acolo, şi după ce Jake se duce să facă rost de morfină, Hawkins este lăsat singur cu Victor. Cei doi au o conversaţie ciudată şi suspicioasă, Hawkins mustrându-l aspru pentru încercarea sa de a se întoarce la Denver şi faptul de a fi luat cu el persoane neînrudite. Victor îl informează pe Hawkins de un „trădător” neidentificat pe care se pare că Hawkins l-ar „cunoaşte”. Apoi, dintr-o dată, Victor intră în şoc şi moare de infarct doar cu câteva minute înainte ca Jack să se întoarcă.

Jake şi un număr de locuitori din Jericho pleacă în căutarea refugiaţilor. Când ajung acolo cu adjuncţii de şerif rămaşi şi cu personalul serviciului medical de urgenţă, ei găsesc toţi refugiaţii din Denver morţi din cauza efectului radiaţiilor. Astfel se organizează o slujbă de seară, unde primarul Green vorbeşte despre toată lumea care a murit în ultimele câteva zile şi îi roagă pe toţi cei care şi-au pierdut sau au rude şi prieteni dispăruţi să se ridice în picioare.

Episodul se încheie cu Hawkins vorbind cu fiul sau după trimiterea unui email. Mesajul este „Avem un trădător. Punctul de întâlnire nu mai este sigur”.

Cine sunt actorii din JERICHO

Realizările de televiziune ale lui Skeet Ulrich mai includ serialul "Miracles" şi filmul "The Magic of Ordinary Days". A apărut de asemenea în mini-serialul de cablu "Into the West." Realizările de lung metraj ale lui Ulrich includ "Nobody's Baby," "The Craft," "Scream," "Albino Gator," "As Good As It Gets," "The Newton Boys" şi "Chill Factor."

Popularitatea şi longevitatea lui Gerald McRaney sunt poate cel mai bine demonstrate de faptul că a avut roluri principale în seriale CBS pentru 18 ani consecutivi. Mai întâi şi-a petrecut 8 ani ca Rick Simon, detectivul privat din „Simon and Simon”, apoi a devenit puşcaşul marin preferat al naţiunii în „Major Dad”, fiind apoi Russel Greene în "The Promised Land."

Şi-a făcut prima apariţie în „Deadwood” în ultimul episod al celei de-a doua serii. Alte apariţii în televiziune ale lui McRaney mai includ "JAG," în reţea, şi filmele "Take Me Home: The John Denver Story," "Nothing Lasts Forever," "Not My Son" şi  "Deadly Vows". A mai apărut de asemenea în piesa mult apreciată din afara Broadway-ului, "The Exonerated." Pe lângă realizările sale actoriceşti, McRaney a regizat episoade din "Simon and Simon," "Major Dad" şi filmul de televiziune "Love and Curses and All That Jazz," la care a fost şi co-producător executiv, având-o în film ca parteneră pe soţia lui, actriţa, Delta Burke. A fost de asemenea producător executiv al "Major Dad."

Printre apariţiile cinematografice ale Pamelei Reed se numără "Glory Days," "Proof of Life," "Bob Roberts," "Kindergarten Cop" şi "The Right Stuff." Realizările în televiziune includ seriale precum "Grand" şi "Judging Amy". Alte apariţii în portofoliul ei includ "Pepper Dennis," "Home Court" şi "The Simpsons." Printre filmele de televiziune ale lui Green se numără "Carriers," "Woman with a Past" şi  "Caroline".

Actorul englez Lennie James a apărut în multe pelicule de lung-metraj printre care "Sahara," "Snatch," "24 Hour Party People," "Lucky Break," "Les Miserables" şi "Lost in Space." Numeroasele lui apariţii de televiziune includ "State Within," "The Family Man," "A Midsummer Nights Dream," "Without You", "Buried" – câştigător al premiului BAFTA, precum şi nominalizatul la premiile BAFTA, "Storm Damage" – al cărui scenariu l-a şi scris.

Ashley Scott a fost un personaj adesea întâlnit în seriale de televiziune precum "Dark Angel" şi  "Birds of Prey." Apariţiile sale în filme de lung metraj includ "Strange Wilderness," "American Standard," "Into the Blue," "SWAT" şi  "A.I."

Sprague Grayden a interpretat-o pe Anita în serialul HBO "Six Feet Under" şi are un rol periodic ca cea mai bună prietenă a lui Joan,  Judith Montgomery, în "Joan of Arcadia." A apărut de curând în "Over There," drama artistică a lui Steven Bochco, care explorează vieţile unui grup select de soldaţi aflaţi în luptă în afara ţării, precum şi familiile pe care le-au lăsat în urmă. Grayden a apărut de asemenea şi în "John Doe" alături de "Prison Break's" Dominic Purcell.

Apariţiile de film ale lui Michael Gaston includ "Hackers," "Lonely Hearts," "Far from Heaven," "High Crimes," "Double Jeopardy," "Cop Land," "Ransom" şi "The Crucible." Realizările de televiziune includ "CSI: Crime Scene Investigation," "Without a Trace," "NCIS" şi "The Guardian". Alte apartii în televiziune ale lui Gaston au fost în "Blind Justice," "Prison Break," "Ed," "Law & Order: Special Victims Unit," "The Practice," "Ally McBeal" şi "The Sopranos." Gaston a avut de asemenea un rol principal în producţia de pe Broadway "A Day in the Death of Joe Egg."

Brad Beyer a avut un rol periodic în două serii ale lui "Third Watch". A avut de asemenea apariţii extraordinare în "Sex and The City," "Law & Order" şi "Hack" şi "CSI: Miami". A putut fi văzut în filme de televiziune precum "Monday Night Mayhem" şi "Gargoyles." Printre filmele de lung metraj în care a avut roluri principale se numără filmele independente "Trick," "Enough Already," "The Perfect You," "Way Off Broadway". Alte apariţii cinematografice includ "The General's Daughter," "Crazy în Alabama," "Sorority Boys" şi "Mr. Woodstock," o comedie ce-l are în rolul principal pe Billy Bob Thornton şi care urmează să fie lansată un pic mai târziu în acest sezon.  

Kenneth Mitchell şi-a finalizat de curând producţia independentă "Home of the Giants." Anterior, primise recunoaştere pentru rolul principal din foarte apreciatul film "Miracle." Mitchell fusese de asemenea distribuit în "The Recruit." Realizările de televiziune ale lui includ apariţii extraordinare în "The Unit" şi "CSI: Crime Scene Investigation," şi "Grey's Anatomy."

Erik Knudsen a avut primul succes atunci când a fost distribuit în filmul "Tribulation". Mai recent, Knudsen a putut fi văzut în peliculele cinematografice "Saw II," "The Prizewinner of Defiance, Ohio" şi  "Perseverance." Realizările de televiziune ale lui Knudsen includ "The Guardian," în reţea, şi "Kevin Hill." Knudsen a apărut de asemenea în filmele de televiziune "The Family Stranger," "Blackout" şi "Santa Who?"

Rolurile de televiziune ale lui Shoshannah Stern includ apariţii extraordinare în "Off Centre," "Providence," "Boston Public," "ER," şi "The Division". Cu rolul ei periodic din "Weeds" şi rolul principal din "Jericho," Stern deţine în prezent distincţia de a fi singurul actor surd din istorie care să aibă roluri importante în două seriale de televiziune de maximă audienţă, ambele în acelaşi sezon.  

Bucuresti, 24.11.2006

 

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *