free download 78 travel guides written by experts

Septembrie in Shiraz

Dalia Sofer
Editura Leda – Grupul Editorial Corint

Cartea aparuta la Editura Leda marcheaza debutul Daliei Sofer ca autor. Septembrie in Shiraz este un roman care multor romani le va aduce aminte de o perioada din istoria Romaniei. Actiunea aduce in prim plan o familie al carei cap – tatal – este arestat. Motivul? Neclar. Isaac Amin este un om de afaceri – un om ce se imbraca la costum si se poarta precum un om de afaceri – ori acest lucru nu este vazut cu ochi buni de noul regim. Fratele lui aducea alcool ilegal in tara; mama scrisese la niste reviste; fiul Parviz era la studii in SUA. Motive suficiente. Romanul surprinde atat drama lui Isaac in inchisoare, cat si pe cea a familiei. A nevestei ce trebuie sa se descurce singura (si care constata ca servitoarea avea un fiu cu idei revolutionare); a fetei careia i se pare ca poate e vina ei; a fiului plecat din tara, fiu care era obisnuit sa traiasca pe picior mare si acum ajunge sluga intr-un magazin (angajat al celui care il gazduia).

Inchisoarea marcheaza destine, aduce rasturnari de situatii si de vieti. Inchisoarea inseamna drame – unele pe care le afli; teroarea inconjoara.

Romanul este unul bine scris, cu personaje atent construite; structura aduce incursiuni in trecut pentru clarificarea situatiilor si conturarea personajelor. Dar romanul este unul optimist: chiar titlul denota optimism daca ne gandim ca Shiraz este de fapt locul in care Farnaz si Isaac s-au indragostit.

O carte interesanta despre o cultura diferita si despre un regim real.

Va invitam asadar sa lecturati romanul si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *