Sensor cucereste un nou continent!

Trupa românească Sensor va produce o explozie de lumină, stil şi atitudine la Singapore

Formaţia Sensor va concerta în Asia, în perioada 8-17 mai 2006.  Turneul pe care Sensor îl va susţine în Singapore este unul cu totul deosebit, în primul rând datorită efectelor noi, electrizante care vor fi introduse în spectacol.

Pentru Sensor, vizita pe continentul asiatic este o premieră, formaţia susţinând până acum recitaluri numai în Europa. Dintre acestea amintim Festivalul Modei de la Budapesta (Ungaria 2000), Festivalul Filmului de Dragoste din Mons (Belgia 2002), Festivalul Golden Drum Advertising din Portoroz (Slovenia 2004) şi Săptămâna Modei la Paris (Franţa 2004 şi 2005).   

“Suntem convinşi că turneul pe care îl avem în Asia este o experienţă unică. Ne deplasăm către o lume nouă, având o cultură atât de diferită de cea a europenilor cu care suntem obişnuiţi. Este o adevărată provocare şi vom profita de această vizită pentru a înregistra videoclipul ultimei noastre melodii, locaţia aleasă pentru filmarea acestuia fiind Malayesia” spune Paul Ilea, liderul trupei Sensor.

Prin spectacolele şi momentele muzicale create, Sensor provoacă cele mai extreme trăiri umane. Sensor şochează, incită, violentează şi trezeşte simţurile. Sensor trăieşte în fiecare dintre noi deoarece (re)prezintă omul ca spectacol în sine, omul care ascultă, miroase, priveşte, atinge.

Formaţia este cunoscută datorită celor două albume ale sale E-volution(2004) şi Lands – Distant Voices (2002). Albumul Lands i-a adus formaţiei titlul de prima trupă românească ce a compus un album world music.

Aflaţi în permanenţă în căutare de experienţe noi şi de modalităţi originale de exprimare, Sensor a găsit o cale să îşi surprindă fanii, prin intermediul unor spectacole inedite:  Sit Down and Listen to Sensor MTV Unpluged la Teatrul Bulandra (2005), SakadatExtraSensorial la Teatrul Naţional I.L. Caragiale (2003-2004 şi 2001-2003), lansarea Distant Voices la Opera Română (2002).

Turneul de pe continentul asiatic va fi o explozie de lumină, de mişcare şi atitudine, un spectacol menit să descătuşeze energii şi să aducă adrenalina la nivele nebănuite încă.

Despre Sensor
Înfiinţată în anul 1998, trupa Sensor s-a remarcat prin maniera originală de abordare a unor stiluri muzicale diverse: drum & bass, hip-hop, jazz, funk, rock sau latino. Ceea ce dă unicitate grupului este îmbinarea muzicii cu teatrul, pantonima sau dansul precum şi folosirea unor instrumente mai mult sau mai puţin convenţionale: sintetizatoare, pick-up-uri, butoaie, polizoare, chitări, scratch-uri, flaut şi voce.

Bucuresti, 27.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *