free download 78 travel guides written by experts

Securitatea completa a datelor: de la conceperea, la prelucrarea, transmiterea si stergerea datelor

Agora Group a organizat ieri Conferința de Tehnologie Agora cu tema Soluții de Securitate la Hotelul Intercontinental din București.

Conferinţa Agora dedicată soluţiilor de securitate a adus în faţa audienţei nume de prim rang în furnizarea soluţiilor complete de acest gen.

Tiberiu Helvei, Professional Service Manager Konica Minolta, a declarat: “Cerința de bază de securitate este faptul că documentele confidențiale nu trebuie să părăsească compania sau să fie accesibile oricui. Astfel trebuie asigurată securitatea documentelor la nivel de acces, monitorizare și control, Konica Minolta oferind o serie de echipamente ce facilitează toate aceste operațiuni”.

Costin Pecingină, Marketing Manager AV Security Software Distribution Gdata, a prezentat ulterior soluțiile oferite de compania germană pentru protecția datelor, Andreea Popa, Marketing Manager TRYAMM şi Constantin Buda, Manager East Europe Blancco Oy Ltd continuând cu prezentare despre ștergerea securizată a datelor și punând accent pe legislația europeană ce urmează a fi consolidată. “Blancco utilizează un sistem de suprascriere ce distruge toate datele electronice fără a deteriora hard-disk-ul”.

Gabriela Balaş, Product Manager SCOP Computers – Vasco, a discutat despre eficiența utilizării semnăturii digitale utilizând soluțiile Digipass Go, Digipass for mobile, Digipass software, Digipass Pin Pad Devices și IDENTIKEY & aXsGUARD.

Bogdan Toporan, Marketing & Partnership Manager BISS – Best Internet Security, a spus: “Suntem partenerii liderilor tehnologiilor IT Security. Partenerii BISS sunt companii ce dezvoltă concepte și tehnologii de vârf, companii vizionare specializate în aria protecției rețelelor, comunicațiilor și datelor rezidente în sistemele informatice”, iar Ştefan Oancea, Product Manager NetSafe Solutions, a adăugat: “Plecând de la funcționalități uzuale echipamentelor de securitate și mai nou echipamentelor de tip NG Firewall, Fortinet a dezvoltat conceptul de UTM adăugând funcționalități de securitate complementare însă critice pentru securizarea unei rețele dar și funcționalități de rutare/comunicație în rețea. Arhitectura necesară pentru realizarea tuturor funcționalităților despre care am discutat la o viteză cât mai ridicată se bazează pe existența a două componente: un sistem de operare dedicat și circuite hardware dedicate”.

Concluzionând, Florian Bucă, Operations Director Class IT, a menționat: “Ne protejăm prin definirea și selectarea conform nevoilor a unui set de componente hardware și software, procese, proceduri, politici sau structuri organizaționale și Implementarea, Monitorizarea, Re-evaluarea și Imbunătățirea Continuă în scopul asigurării Confidențialității, Integrității și Disponibilității necesare pentru o afacere sau pentru un utilizator privat”.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRwave, PRwave Directory, MediaLook, Ziare.com, HIT.ro, Business24, Agora News, IT Trends și Digital Trends. Alți parteneri: CIO Council, Good Spirit, Softline International, INDACO Systems, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign.

Bucuresti, 11.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *