free download 78 travel guides written by experts

SEAT obtine cel de-al doilea titlu mondial de anul acesta

Yvan Muller câştigă campionatul mondial de turisme, pilotând un autovehicul SEAT

* Yvan Muller obţine primul său titlu mondial, la volanul unui SEAT León TDI WTCC
* SEAT încheie sezonul cu două titluri mondiale, 12 victorii şi 19 locuri pe podium.
* Gabriele Tarquini, vicecampion la Campionatul Mondial cu un autovehicul SEAT León TDI WTCC

La volanul unui SEAT León TDI WTCC, Yvan Muller a fost desemnat câştigător al Campionatului Mondial de Turisme la Macau. Pilotul francez a obţinut de-a lungul acestui sezon trei victorii şi a fost prezent de cinci ori pe podium. Totodată, el este primul pilot francez care obţine un titlu mondial al FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism)după 1993.

SEAT a încheiat acest sezon în cel mai bun mod posibil, obţinând prin Yvan Muller cel de-al doilea titlu mondial din 2008, după cel cucerit la Constructori, în timp ce coechipierul său, italianul Gabriele Tarquini, s-a clasat la finalul sezonului pe locul al doilea în clasamentul general al piloţilor. Pe circuitul de la Macau a avut loc ultima confruntare din acest an. În prima cursă, Muller a încheiat al treilea, iar Jordi Gené şi Gabriele Tarquini pe locurile 6, respectiv 7. Cea de-a doua cursă a fost presărată cu numeroase incidente, Jordi Gené fiind nevoit să abandoneze, ulterior fiind nevoit să se retragă şi Gabriele Tarquini. Yvan Muller a încheiat cursa pe poziţia a doua, în timp ce suedezul Rickard Rydell s-a clasat pe locul al patrulea, după ce a reuşit o spectaculoasă cursă de recuperare pornind din coada grilei de start.

Declaraţiile piloţiilor

Yvan Muller: "După un an, am reuşit în sfârşit să obţin titlul.. Înfrângerile sunt ţinute minte mult timp, în timp ce victoriile sunt uitate repede. Pentru a câştiga campionatul trebuie să fii un pilot cu o evoluţie constantă, însă trebuie totodată să ai o echipă care să îţi ofere şansa de a lupta pentru victorie. Doresc să mulţumesc tuturor coechipierilor mei şi întregii echipe SEAT pentru excelenta colaborare pe care am avut-o de-a lungul întregului sezon. Printr-o excelentă muncă de echipă am reuşit să câştigăm ".

Gabriele Tarquini: "Şansele mele de a cuceri titlul erau reduse pentru că înainte de cursă mă situam mult sub performanţele obţinute de Yvan Muller în clasamentul general. Totuşi, am luptat până la sfârşit împotriva unui rival puternic şi a unui coechipier excelent, care a reuşit să aibă o performanţă deosebită acest sezon".

Frank Bekemeier, SEAT vicepreşedintele SEAT S.A. responsabil pentru Cercetare şi Dezvoltare: "Sunt foarte mândru de rezultatele obtinuţe de echipa SEAT Sport. Prin victoria sa a reuşit în primul rând să obţină performanţe sportive deosebite. Totodată, triumful motorului TDI, care este cel mai ecologic motor, reprezintă o dovadă a inovaţiilor permanente realizate de marca noastră, care ne-au permis să scriem o pagină de istorie, obţinând astfel primul titlu mondial cu un autovehicul Diesel."

Jaime Puig, Director SEAT Sport: "Vreau să mulţumesc întregii echipe pentru rezultatele excelente obtinuţe de-a lungul acestui an. Perseverenţa şi implicarea ne-au permis să ne atingem toate obiectivele. Doresc totodată să mulţumesc Comitetului Executiv SEAT pentru sprijinul acordat permanent, deoarece această victorie aparţine întregii familii SEAT. Aş vrea în acelaşi timp să subliniez sprijinul pe care l-am primit întotdeauna de la grupul Volkswagen ".

Textul şi fotografiile sunt disponibile online atât la adresa www.presa.porscheromania.ro, cât şi pe site-ul media SEAT (//media.seat.com).

Bucuresti, 17.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *