metalshow

Scrisoare deschisa VIER PFOTEN Romania

De la: Fundatia pentru Protectia Animalelor
     VIER PFOTEN Romania

Stimate Domnule Primar,

Reprezentantii fundatiei pentru Protectia Animalelor VIER PFOTEN Romania privesc cu mare ingrijorare faptele care se desfasoara in orasul dumneavoastra si care au ca scop maltratarea si uciderea cainilor fara stapan din Craiova.

VIER PFOTEN Romania condamna astfel de actiuni considerand periculos mesajul pe care acestea il transmit generatiei viitoare, mai ales in conditiile in care, din nefericire, in septembrie 2006 un alt caz de cruzime asupra animalelor s–a petrecut tot in orasul Craiova, cand Mircea Vrusie a ingropat de viu un caine fara stapan in cartierul 1 Mai.

Privind astfel lucrurile, nu putem sa intelegem cum este posibil ca astfel de evenimente sa se repete in conditiile in care conform Art. 23 din legea privind protectia animalelor, „supunerea unui animal la cruzimi se pedepseste cu amenda de la 1 000 la 2 000 RON”.

In acest sens informam toti cetatenii orasului Craiova ca organele abilitate sa aplice legea sunt Autoritatea Naţionala Sanitara Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor si Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar singura modalitate legala de actiune sunt reclamatiile impotriva celor care savarsesc fapte de cruzime impotriva animalelor, reclamatii adresate institutiilor sus-mentionate.

Totodata, facem apel si la reprezentantii locali ai Autoritatii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor si ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, sa dea dovada de fermitate in aplicarea legii, pentru a preveni repetarea si extinderea acestui tip de practici, pe care le consideram daunatoare nu doar din punct de vedere al nerespectarii legii privind protectia animalelor dar si al dezvoltarii sanatoase a generatiilor viitoare.

V-am prezentat aceste opinii si informatii pentru a sublinia gravitatea faptelor indreptate importiva cainilor fara stapan precum si cat de grave consecinte ar putea avea perpetuarea acestor practici, mai ales din punct de vedere al imaginii in fata opiniei publice nationale si internationale in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Asteptam raspunsul dumneavoastra cu convingerea ca veti gasi o modalitate de a opri si preveni astfel de actiuni.

Bucuresti, 26.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *