cleaning show 2021

Scriitoarea Nora Iuga prezinta primul roman al Corinei Sabau, „Blocul 29, apartamentul 1”,

la Carturesti Verona

Editura Polirom vă invită joi, 7 mai, ora 18.00, la Librăria Cărtureşti Verona, la lansarea romanului Blocul 29, apartamentul 1 de Corina Sabău. Prezintă, alături de autoare, Nora Iuga şi Ovidiu Şimonca.

Cu o prefaţă de Nora Iuga, Blocul 29, apartamentul 1 reprezintă debutul literar al Corinei Sabău, apărut în Colecţia „Ego. Proză” de la Polirom (coordonator Lucian Dan Teodorovici).

Irina are doisprezece ani şi locuieşte cu bunicul, un bătrîn tipicar, obsedat de gospodărie şi reţete vegetariene, şi o neverosimilă bunică, frumoasă, inteligentă şi aiurită, pentru care mica eroină dezvoltă o adevărată obsesie. În fundal evoluează perechea mama-tata, doi inadaptaţi în plină criză socială, sentimentală şi maritală, plus pleiada de vecini de bloc şi amici de familie, fiecare cu propria voce şi propria poveste. Blocul 29, apartamentul 1 este un fragment dintr-un posibil Bildungsroman al Irinei, deocamdată încă o fetiţă sfîşiată între lumea adolescenţei care se apropie, cu găştile, filmele şi bravadele ei, şi cea stranie, mecanică şi cenuşie a bătrînilor pe lîngă care creşte.

Nora Iuga: „Corina Sabău scrie cum vede, scrie cum aude, fetiţa de doisprezece ani din cartea ei care povesteşte la persoana I (autor, narator, personaj deopotrivă) îşi exploatează la maximum organele de simţ. Stilul nu e stil, e incizie pe viu, totul se face direct, fără anestezii formale, fără trişuri tehnice, realizînd acea riscantă dezbrăcare în public, fără muzică şi fără orgă de lumini, pe care aş numi-o «viaţa ca viaţă».”

Corina Sabău (n. 1975, Cîmpulung-Muscel) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, şi în prezent lucrează ca redactor la Radio România Internaţional. Împreună cu regizorul Radu Jude a scris scenariul de lungmetraj Toată lumea din familia noastră, considerat cel mai bun proiect în cadrul Sofia Meetings, importantă piaţă de industrie cinematografică din sud-estul Europei.

Bucuresti, 06.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *