free download 78 travel guides written by experts

Scoala de balet “Educa” marcheaza incheierea cursurilor anului 2013- 2014

cu spectacolul coregrafic “Pasarea albastra”

Școala de balet “Educa”, sub conducerea doamnei profesor Jaqueline Bratu, anunță încheierea unui an școlar plin de realizări și performanțe prin punerea în scenă a spectacolului PASĂREA ALBASTRĂ, susținut de elevii școlii pe scena Teatrului Odeon din București, luni, 16 iunie, ora 18:30.

Cele 79 de eleve ale școlii de balet vor “spune” pe scenă povestea celor două prințese – Elsa (cea bună) și Melina (cea rea) – curtate de prințul Artur. Într-o atmosferă de basm apar căluți fermecați, zâne micuțe, canari colorați care cântă cântece de iubire, o Zână a Furtunii aspră și vijelioasă gata să le ajute cu puterile sale malefice pe Regină și pe fiica ei, Melina, înfruntată de Zâna Bună. Prințul Artur este transformat de o vrajă rea în Pasărea Albastră, dar, în final, sărutul Elsei dezleagă acest blestem și urmează o nuntă feerică și un alai de sărbătoare presărat cu dansurile vesele ale unor căței simpatici, dansul strălucitor al Pietrelor Prețioase, păsărelelor și puișorilor și dansul drăgălaș al unei pisicuțe. Și pentru ca sărbătoarea să fie deplină, Melina este iertată de generoșii miri, care îi găsesc și acesteia un prinț-soț, pe nume Axel.

Atmosfera de basm va fi întregită și de costumele create special pentru fiecare dans în parte, demne de cele mai mari scene, care vor desăvârși spectacolul vizual.

“În acest an școlar dăruirea și efortul copiilor au fost recunoscute la numeroase concursuri, precum Dance World Cup, București, locul I – Amazing Puppies, Brigthon, England – Locul I, Il teatro delle marionette, Festivalul Internațional de Artă Coregrafică Ploiești – șase premii, dintre care premiile I și II la categoria solo, Concursul Lebăda de Cristal, Ploiești – șase premii, dintre care premiile I, II și III la solo. La spectacolul PASĂREA ALBASTRĂ participă toți copiii școlii, indiferent de anul de pregătire. Sunt elevi care studiază de peste 6 ani, alături de elevi care au început pregătirea abia anul acesta. Dar veți vedea ce frumos știu să se coordoneze, să se respecte și să colaboreze pe scenă, la fel ca și în viața de zi cu zi. Și acesta este, din punctul meu de vedere, un mare obiectiv atins anul acesta. Elevii s-au pregătit intens și cu mare bucurie, noi am încercat să îi punem în valoare prin alegerea unui libret generos, prin coregrafie, muzică și prin minunatele costume”, a declarat Jaqueline Bratu, maestru coregraf.

Vă invităm la spectacolul PASĂREA ALBASTRĂ susținut de elevii școlii “Educa” pe scena Teatrului Odeon din București, luni, 16 iunie, ora 18:30!

PASĂREA ALBASTRĂ

Libretul:
Costin Bratu – adaptare liberă după basmul “Pasărea Albastră” de Catherine d’Aulnoy

Colaj muzical:
Strauss, Brahms, Ceaikovski, Dvorak, Hatchaturian, Gounod, Offenbach, Pugni, Prokofiev, Shostakovich, Delibes, Mozart

Text și voce povestitor:
Costin Bratu

Concepție costume:
Jaqueline Bratu

Grafica și tehnoredactare computerizată:
Iulius Wagner, Cristina Kimm

Regia de scenă:
Jaqueline Bratu

Regia artistică și coregrafică:
Jaqueline Bratu

Spectacolul este realizat prin bunăvoința și sprijinul total al Direcției Teatrului “Odeon” București

Despre Școala de balet “Educa”

Școala are peste 17 ani de funcționare, deschisă din anul 1997. Copiii admiși au vârste între 4 și 12 ani și sunt pregătiți atât pentru viitoare cariere coregrafice, cât și pentru a avea o ținută frumoasă și elegantă, dragoste pentru muzică și dans, înțelegere și respect pentru artă și cultură, în general. Copiii primesc o pregătire de înaltă ținută profesională, conformă cu toate rigorile baletului clasic, îndrumați de maestrul coregraf Jaqueline Bratu, un pedagog desăvârșit cu experiență vastă.

Bucuresti, 12.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *