free download 78 travel guides written by experts

SAPPHIRE HD 4890 ATOMIC Edition este cea mai rapida placa grafica actuala

Cooler-ul Vapor-X ajută la maximizarea frecvenţelor!

SAPPHIRE Technology a anunţat versiunea ATOMIC Edition pentru modelul HD 4890 – oferind cea mai rapidă placă grafică single GPU construită cu ajutorul tehnologiei ATI/AMD. Continuând succesul înregistrat de modelele Special Edition şi de sistemul de răcire Vapor-X Vapor Chamber lansat în urmă cu peste un an, SAPPHIRE HD 4890 ATOMIC Edition va fi un produs în ediţie limitată destinat entuziaştilor care doresc un nivel maxim de performanţă chiar din momentul în care scot placa din cutie.  

SAPPHIRE HD 4890 ATOMIC atinge vitezele maxime posibile cu ajutorul tehnologiei curente. Este prima placă grafică de pe piaţă cu o viteză a nucleului de 1GHz şi 1GB de memorie GDDR5 la frecvenţa de 1050MHz, aceste caracteristici transformând modelul în cea mai rapidă placă grafică single core de la ATI. Cutia argintie în care se comercializează produsul conţine o varietate foarte mare de accesorii, inclusiv un cablu HDMI destinat conectării unui display compatibil. Pe site-ul www.sapphireatomic.com se desfăşoară o promoţie care oferă utilizatorilor posibilitatea de a câştiga una dintre aceste plăci excepţionale sau alte premii ce fac referire la acestea.

Seria SAPPHIRE HD 4890 este construită în jurul unui nou nucleu GPU dezvoltat de către divizia AMD, ATI. Arhitectura este aceeaşi cu cea folosită la seria de succes HD 4870, cu  800 de unităţi de procesare stream, interfaţă a memoriei GDDR5 de 256 biţi şi decodor video hardware integrat. De asemenea, modelul dispune de o arhitectură de management al memoriei îmbunătăţită şi de inovaţii tehnice care permit viteze de funcţionare mai mari şi reduc consumul de energie electrică în standby.

Noua serie foloseşte interfaţa PCI-Express Gen2 şi dispune de conectori pentru cabluri CrossFireX, permiţând folosirea simultană a două sau mai multe plăci grafice instalate pe o placă de bază compatibilă CrossFireX, pentru a atinge niveluri de performanţă şi mai ridicate.

Despre Vapor-X

SAPPHIRE a fost prima companie care a folosit tehnologia Vapor Chamber pentru răcirea soluţiilor sale grafice. Cooler-ul Vapor-X a fost implementat pentru prima dată pe plăcile grafice SAPPHIRE HD 3870 din ediţiile ATOMIC şi TOXIC şi se află în stadiul de implementare pentru modelele HD 4870 512MB/1GB TOXIC şi pentru plăcile grafice din seriile Vapor-X.

Vapor-X are la bază tehnologia Vapor Chamber care funcţionează pe aceleaşi principii folosite de tehnologia heatpipe. Un agent de răcire lichid este vaporizat pe o suprafaţă fierbinte, vaporii rezultaţi fiind condensaţi pe o suprafaţă rece pentru ca mai apoi să fie redirecţionaţi spre suprafaţa fierbinte. Procesul de reciclare are loc într-o incintă ermetică şi este controlat de un sistem complex de vase comunicante. Incinta sistemelor SAPPHIRE Vapor-X este foarte îngustă şi face contact direct cu cipul grafic.  Mai multe detalii sunt disponibile la www.sapphiretech.com.

Seriile ATOMIC şi TOXIC sunt compuse din produse supra-tactate care încorporează un sistem hibrid de răcire ce combină sistemul Vapor-X cu tehnologia heatpipe şi radiatoare cu striaţii pentru o mai mare eficienţă. Întregul sistem este răcit de un ventilator care îndepărtează căldura de pe incinta cu vapori, memorii şi de pe celelalte componente pentru a spori şi mai mult nivelul de performanţă. SAPPHIRE Vapor-X şi sistemul hibrid de răcire sunt foarte eficiente, fluxul redus de aer necesar pentru răcire permiţând folosirea unor ventilatoare cu viteze foarte mici care generează un nivel de zgomot redus.

Conţinut Video redat cursiv şi Streaming

Plăcile grafice SAPPHIRE din seria HD 4800 integrază cea mai recentă tehnologie ATI Avivo™ HD pentru un mod de afişare video avansat. Ele dispun de o nouă generaţie UVD (Unified Video decoder) care ajută la reducerea considerabilă a încărcării CPU-ului şi oferă o decodare cursivă a conţinutului Blu-ray™ şi HD DVD atât pentru codecurile VC-1 şi H.264, cât şi pentru fişierele Mpeg. Pe lângă două ieşiri DVI dual-link şi una TV-Out, este prezent şi un adaptor HDMI dedicat care permite transmiterea semnalelor audio şi video pe acelaşi cablu spre un display compatibil.

Toate plăcile din seria SAPPHIRE HD 4800 sunt certificate Microsoft Windows Vista™ Premium şi sunt suportate de către suita software ATI Catalyst®, asigurând clienţilor acces continuu la actualizări software pentru performanţă sporită, stabilitate şi funcţii suplimentare. Asemănător generaţiilor precedente, aceste plăci grafice oferă support DirectX10.1 pentru performanţe de randare sporite şi efecte de lumină. Cu ajutorul ultimelor drivere, plăcile grafice din seria SAPPHIRE HD 4800 sunt compatibile cu ATI Stream, puterea de procesare rezultată accelerând procesele de transcodare video şi aplicaţiile compatibile.

În săptămânile următoare, SAPPHIRE va anunţa şi alte modele din seria HD 4890.

Imagini ale produselor şi alte detalii sunt disponibile la www.sapphiretech.com

Specificaţiile sunt corecte în momentul redactării dar pot fi modificate ulterior.

Bucuresti, 13.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *